RÜÇHAN KEÇECİ VE ATIK MALZEMELERDEN BİR ESER DAHA

Başak MERAL GÜNDÜZ/Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Rüçhan Keçeci, yaptığı metal eseri hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

RÜÇHAN KEÇECİ VE ATIK MALZEMELERDEN BİR ESER DAHA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BU ESERİ YAPMA FİKRİM DİĞER ESERLERİMDEN FARKLI OLDU

Keçeci,”Bu eseri yapma fikrim diğer eserleri tasarlama sürecinden farklı oldu. Diğer eserlerin önce tasarım aşamasını bitirir,sonra malzemeleri toplar ve çalışmayı ortaya çıkarırdım.Bu eserde ise,önce malzeme yi buldum sonra tasarım fikirleri oluştu. Bir iki yıl önce toptan hurda atık metal malzemeler aldım ve atölye ye getirdim. Bu atık malzemeleri şekilleri ne ve türlerine göre raflara yerleştirirken bir iş makinesinin tırnağı gördüm. Bu tırnak zamanla yer kamaktan bayağı yıpranmış ve alt tarafı parçalanmıştı”dedi.

BU DEFORME OLMUŞ HALİ BİR KÖPEK BALIĞI’NIN KAFASI OLARAK GÖRDÜM

Rüçhan Keçeci,”Bu deforme olmuş hali bir köpek balığı’nın kafası olarak gördüm. Biraz üzerinde ugraşsam tam benzer diye düşündüm. Tabi o zaman farklı tasarım yaptığım için bu malzemeyi daha sonra kullamak için bir kenara bıraktım. Yakın zaman içinde bu malzemeyi kullanmak ve bir köpekbalığı yapmak istedim.”dedi.

MALZEME ÇOK KALIN VE ÇELİK OLDUĞU İÇİN ŞEKİL ALMASI ZOR OLDU

Keçeci,“Malzeme çok kalın ve çelik olduğu için işlenmesi, şekil alması çok zordu. Bir matkap yardımı ile gözleri için delikler açtım, gerçekten çok zor oldu. Sonra dişleri ve çene yapısı oluşunca tam bir köpekbalığı na benzedi. Daha sonra vücudun geri kalan kısmını da  yaptım” diye konuştu.