Rocky Filmleri Spor Hayatına Yön Verdi

Nisa Yılmaz/ Türk asıllı Alman vatandaşı olan 24 yaşındaki boksör Zeynel Elbir, Dünya şampiyonluk maçında şampiyon olmak istiyor. Almanya'da 72 kiloda dövüşen Zeynel Elbir, 12 yaşından beri boks yapıyor. Bugüne dek 11 galibiyeti ve 8 de nakavtı olan Elbir, orta sıklet dünya boks şampiyonu olmak için durmadan çalışıyor. Ailesini ziyaret etmek için Elazığ'a gelen Elbir, Rocky filmlerini izledikten sonra çok etkilendiğini ve boks derslerine başlamaya karar verdiğini söyledi.

Rocky Filmleri Spor Hayatına Yön Verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rocky’i İzleyerek Boksa Başlamaya Karar Verdi

Boksa nasıl başlamaya karar verdiğini şöyle anlatıyor Elbir: " Rocky filmlerini izlemeyi çok seviyordum. Bu serinin sonuncu filmini izledikten sonra boks yapmaya karar verdim. Motivasyonu kaptım. Dersler almaya başladım. Ben de 12 yaşında boksa başladım. Boks bende bir sevdadır.” dedi. 

 

Elazığ’da Dövüşmek, Hedefleri Arasında

Maçlara nasıl hazırlandığından bahseden Elbir, Elazığ’da ringe çıkmak ve dünya şampiyonu olmak istediğini söylüyor. Erbil: "Şu ana kadar 11 tane maça girdim ve bunları galip olarak bitirdim. Şu ana kadar 8 nakavtım var, 72 kiloda dövüşüyorum. Boksu çok seviyorum, günde yaklaşık 2 saat kadar çalışıyorum. Haftada 6 veya 7 kez antrenman yapıyorum. Maçlarımı orta sıklette yaptım. Rakiplerim arasında Arnavut da vardı Alman da. Bokstan para da kazanıyorum. En büyük hedefim dünya şampiyonu olmak. Şu anki en büyük hedefim Elazığ'da dövüşmek.” dedi.

 

“Almanlar Beni Örnek Alıyor”

Erbil, insanlara yaklaşımından dolayı Almanların kendisini örnek aldığını söyleyen Erbil, son olarak şunları ifade etti: “Antrenmanlarımız oldukça zor geçiyor. Beslenmeme dikkat ediyorum. Her maçta en az 5-6 kilo veriyorum. Bir Türk olarak Almanya'da boksörlük yapmak zor değil. İki ülkeyi de dışlamıyorum. O yüzden herkes tarafından seviliyorum. Almanlar tarafından örnek alınıyorum.”