Rize Emniyet Müdürü Verdi'yi şehit eden polis memurunun yargılanmasına devam edildi

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi 11 Aralık 2018 tarihinde makamında şehit eden polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun yargılanmasına Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Rize Emniyet Müdürü Verdi'yi şehit eden polis memurunun yargılanmasına devam edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rize İl Emniyet Müdürlüğünde görevli trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi şehit ettiği, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma polisi Yiğitcan Köksal'ı yaraladığı saldırı ile ilgili davanın 6. duruşması Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Albay Hakan Dedebağı, Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin kardeşi Ertunç Verdi katıldı.

"Tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme’ ve FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklu bulunan polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, duruşmaya bulunduğu Elazığ 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) vasıtası ile katıldı.

COVİD TEDBİRLERİ NEDENİYLE 4. VE 5. DURUŞMASI YAPILAMAMIŞTI

Dördüncü ve beşinci duruşması Covid-19 tedbirleri kapmasında yapılamazken, bugün yapılan 6. duruşmaya sanık İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun Elazığ’dan önce tutulduğu Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan Okan Ünal adlı hükümlünün 6 sayfadan oluşan el yazısı ihbar mektubunun mahkemeye ulaşması üzerine Okan Ünal davaya SEGBİS sitemi ile tanık olarak katıldı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederken, duruşma 8 Ekim’e ertelendi.

14 ŞÜPHELİ TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, Rize eski Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin şehit edilmesine ilişkin yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 13 Şubat 2020 tarihinde operasyon düzenlenmişti. Operasyonda gözaltına alınan 26 şüpheliden 6’sı etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak serbest bırakılmış, 4’ü haklarında yürütülen başka bir soruşturma kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak serbest bırakılmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 13 şüpheli tutuklanmış, 3’ü ise adli kontrol hükümleriyle serbest bırakılmıştı. Emniyet Müdürü Verdi’yi şehit etmekten tutuklu bulunan ve ‘FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan da tutuklanan İsmail Hakkı Sarıcaoğlu ile birlikte soruşturma kapsamında 14 şüpheli tutuklanmıştı.