REZALETE KİM DUR DİYECEK?

GEÇTİĞİMİZ AYLARDA DİLE GETİRDİĞİMİZ HİCRET MAHALLESİ'NDEKİ SAKATAT TESİSLERİ, ÇEVRESEL KİRLİLİĞİN YANINDA KÖTÜ KOKU SEBEBİYLE MAHALLE HALKININ DA TEPKİSİNE SEBEP OLDU

REZALETE KİM DUR DİYECEK?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hicret Mahallesi’nde faaliyet gösteren ve standartlara uygun olarak çalışmayan sakatat tesisleri, çevre katliamı yapmakla kalmıyor çevreye yaydığı kötü ve pis kokular sebebiyle mahalle sakinlerinin özellikle çocukların kusmalarına neden oluyor.

YETKİLİLERİ BİLGİLENDİRMİŞTİK

Hakimiyet Gazetesi olarak şehir sorunlarını sıklıkla dile getirmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda Hicret Mahallesi’ndeki sakatat tesislerinin atık suları ile katı atıklarının hem çevreye hem de mahalle halkına zarar verdiğini ve tesislerin standartlara uygun hale getirilmesi konusunda yetkililerin denetim yapması gerektiğine dikkat çekmiştik.

CEZA CAYDIRICI OLMUYOR

Yaptığımız yayınlardan sonra mahallede ve tesislerde incelemeler yapan yetkililer tesisleri kapatmak yerine sadece ceza yazarak faaliyetlerin devamına cevap verdikleri iddia edildi.

MAHALLELİ İSYANDA

Mahalleye yaydığı kötü kokular ile arıtma tesisi olmadığı için önce Şorşor Deresi’ne oradan da Keban Barajı gölüne akıtılan suların hem çevresel kirlilik hem de baraj gölündeki balıkların hayatını tehdit ediyor.

Mahalle halkı, yaşanan olumsuzluklardan dolayı seslerini duyurmak için basın açıklaması ve eylem yapmış ve çevresel katliama dikkat çekmişlerdi.

Mahalle sakinlerinin özellikle de çocukların kötü kokular sebebiyle ciddi anlamda sıkıntı yaşadığı, mide bulantıları sebebiyle kusma vakalarının sıklıkla yaşandığı, birçoğunun mahalleyi terk ederek akrabalarının yanına yerleştiği haber merkezimize gelen bilgiler arasında.

MASKE İLE GEZİYORLAR

Tesisin çevreye yaydığı kötü ve pis koku dolayısıyla evden çıkamayan ve sıcak havalara rağmen pencere açamayan mahalle halkı, zaruri durmalarda dışarıya çıkması gerektiğinde ise maske kullanıyor. 

KORSAN VE KAÇAK TESİS

Başta bulunduğu Hicret Mahallesi olmak üzere çevreye verdiği zarardan dolayı Aksaray, Gümüşkavak, Altınçevre, Akçakiraz, Mollakendi ile çevrede bulunan diğer yerleşim yerlerini de olumsuz etkileyen tesisin kapatıldığı, yerinin kamulaştırılarak boşaltılması kararına rağmen korsan ve kaçak olarak faaliyetlerine devam ettiği öğrenildi.

YÖNETİCİLER OLAY YERİNDE

Hicret Mahallesi'nde korsan ve kaçak olarak faaliyetlerine devam eden sakatat tesisinin çevreye verdiği zarar ve yaydığı kötü koku sebebiyle bir kez daha ayaklanan mahalle halkı tesislere yürüdü. Kalabalığı görerek işyerini terk eden çalışanların ardından mahalle halkı tesislerin önünde eylem yaparak çok sert tepki gösterdi.

Gerginliğin artması üzerine olay yerine gelen yetkililer tesisleri mühürleyerek gerekli çalışmayı başlatacaklarını ifade ettiler.

HALK YOK SAYILMAMALI

Sakatat tesislerinin şehir içinde ve mahalle arasında faaliyet göstermesinin şehre olduğu kadar şehir insanına da büyük bir haksızlık ve ihanet olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu mekanda yapılan ticari faaliyet ve elde edilen kazancın çevre ile birlikte insanlık suçu ve kul hakkını ihlali olduğuna dikkat çekti.