REİS SÖZÜNÜ TUTTU

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN 24 HAZİRAN SEÇİM SÜRECİNDE  İSTANBUL YENİKAPI MİTİNGİNDE SÖZÜNÜ VERDİĞİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ALANINA YAPILACAK MİLLET BAHÇESİ İÇİN TOKİ İLK ADIMI ATTI VE İHALEYE ÇIKTI

REİS SÖZÜNÜ TUTTU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin çeşitli yerlerinde hayata geçirileceğini  müjdelediği  Millet Bahçeleri'nden biri de Elazığ'da yapılıyor.Hayata geçirilecek Millet Bahçesinin Elazığ'a da değer katması bekleniyor.

Millet Bahçesi Projesine ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Elazığ eski emniyet müdürlüğü arazisine yapılacak Millet Bahçesi Projesi için 28 Ocak 2019 tarihinde ihale yapacak.

 

TERÖR SALDIRISI DÜZENLENMİŞTİ

18 Ağustos 2016 tarihinde terör örgütü PKK’lı terörist, bombalı minibüsle Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırı gerçekleştirmişti. Hain saldırıda polis memurları Serhat Öztürk (30), Elvan Özbay (45) ve Yusuf Kenan Mutlu (50) şehit olmuş, 250 kişi yaralanmıştı. Saldırının ardından zarar gören emniyet müdürlüğü binası yıkılmıştı

PROJEYE ELAZIĞ’DA DAHİL EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verdiği Millet Bahçesi Projeleri için çalışmalar devam ediyor. Büyük heyecan uyandıran projeye Elazığ’ın da dahil edilmesi için kamuoyunda büyük talep oluşmuş, Elazığ eski emniyet müdürlüğü arazisinin proje için uygun bir yer olduğu gündeme gelmişti. Bunun üzerine AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, kamuoyunun talebini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunmuştu. Bu süreçte Eski Adalet ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek sürece katkı sunmuştu.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TOKİ'YE TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuoyunun talebi üzerine Elazığ eski emniyet müdürlüğü arazisine Millet Bahçesi yapılması için TOKİ’ye talimat vermişti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Haziran tarihinde yeni kapı mitinginde Elazığlılara seslenerek, gelen talepler doğrultusunda Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nün arazisine millet bahçesi yapma kararı aldıklarını duyurmuş, “hayırlı olsun” sözüyle müjdeyi vermişti.

 

ŞEHİTLER ANITI DA YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, “TOKİ’ye talimat verdim. TOKİ orayı konut planına almıştı. Dedik ki hayır orada konut yapmayacaksınız. Orayı Millet Bahçesi yapacağız. Yaklaşık 26 dönümlük bir yer. Orayı da Elazığ’a millet bahçesi olarak kazandırıyoruz. Güzel bir yere de bir şehitler anıtı yapacağız.” demişti.

 

İHALE 28 OCAK'TA YAPILACAK

Elazığ’ın projeye dahil edilmesinin ardından TOKİ proje sürecini başlatarak çalışmalara hız verdi.TOKİ, proje için 28 Ocak 2019 tarihinde saat 14:30’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda ihale gerçekleştirecek.