REİS'E SADAKAT, LİYAKAT'TAN DAHA ÖNEMLİ

Erol KARA/Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

  REİS'E SADAKAT, LİYAKAT'TAN DAHA ÖNEMLİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ,Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

Yanılmaz, ”Biz 15 Temmuz gecesi gördük ki, Reise sadakat, liyakat tan çok daha önemli.  O sadakat olmadan hiçbir şey olmuyor.” dedi.

ELAZIĞ İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ

Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz, 30 Mart 2014 tarihinden sonra Elazığ da şehircilik anlamında çok şeyin değiştiğini belirterek, ‘’Biz Elazığ ‘ı yaşanabilir bir şehir hale getirmenin mücadelesini veriyoruz. Yani bu şehirdeki en fakir en yoksul en kimsesiz insan kolay ve kaliteli yaşayabilsin. Bu şehrin nimetlerinden faydalansın bu şehirde mutlu olsun. Hedefimiz bu’’ diye konuştu.

 

ULAŞIM ALANINDA BÜYÜK YATIRIMLAR YAPIYORUZ

Yanılmaz,”  Ulaşım alanında çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Ulaşımı rahatlatıyoruz. 3.5 Yıllık süre içinde 6 Milyon 200 Bin Metre kare asfalt döktük.Yollar yeni bulvarlar üç şerit yollar alt geçit üst geçitler yaparak Elazığ ‘ı rahat ve kolay yaşanabilir bir şehir haline getirdik. 2014 Yılı’nda yaşanabilir şehirlerarasında 49,Sırada yer alan Elazığ, 2017 yılında 19. Sıraya geldi. 2014 de Elazığ ‘da ki otellerin yatak sayısı 800 iken şu an 2200 ‘e çıkmış durumda.’’dedi.

 

ELAZIĞ YATIRIMCIYA UYGUN HALE GELDİ

Başkan Yanılmaz,’’Elazığ ‘daki özel okul sayısı artarak şehre yeni bir cazibe kattı. Şimdi bu şehrin gelişmişliğini yatırımcıya uygun hale geldiğini gösteriyor. Bütün bunlar olduktan sonra yatırımcının ilgisini çekmeye başladı, dikkatini çekmeye başladı. Ayrıca Sayın Başbakanımızın 23. Cazibe merkezi il arasında Elazığ‘ı da katması ile Elazığ Türkiye’de ki bütün yurt içi ve yurt dışında ki, sanayici ve yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı. Bunlar şu an inceleme yapıyorlar. Çok uzun süre geçmeden bu yatırımlar fiilen gerçekleşmeye başlar. Yatırım demek istihdam demek evlatlarımızın gençlerimizin çalışabileceği alanlar demek, sıcak para demek. Bu para şehri girdikten sonra bu şehide yaşayan herkes bundan faydalanacak.” dedi.

 

ALT GEÇİTLER ŞEHİR TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK

Elazığ Belediye Başkana Mücahit Yanılmaz ,Alt geçitler ve üst geçitleri bu yılın sonunda bitirip hizmete açacaklarını belirterek,  kısmi açılması bile şehir trafiğini ciddi anlamda rahatlattı. diye konuştu.

Yanılmaz,” Kuzey İmar yolu da kısmı olarak hizmete açıldı. Şuan kullanılıyor,  o bölgeye Zafran’dan Fırat Üniversitesi Hastanesi önüne bağlayan yol üzerinde çalışıyoruz. Kanalı da kapatıp 15 gün içinde orayı da bitirip komple hizmete açacağız.” dedi.

 

2018 YILI KÜLTÜR SANAT YILI OLACAK

2017 Yılını şantiye yılı olarak tamamladıklarını, 2018 yılı ise Kültür sanat ve inşa yılımız olarak ilan etiklerini söyleyen Belediye Başkanı  Yanılmaz,’’ 2018 de kültür faaliyetlerini çok yoğunlaştırmak istiyorum, Elazığ’ın kültürünü ve şehrin kadim medeniyetinden gelen o sanatını ve inşallah şantiye yılından geriye kalanlarını inşa ederek, şehri görünür hale getireceğiz inşallah’’ dedi.

KADİM BİR KÜLTÜRÜMÜZ VAR

Yanılmaz,” Kadim bir kültürümüz ve medeniyetimiz var, sanatımız musikimiz var, yazarlarımız var. Bunların ciddi manada uluslararası bir platformlarda tanıtılması lazım. Bizim Çayda çıra oyunumuz var o muhteşem bir şey. Bunu tanıtılması lazım. Kürsübaşı ekibimiz var diğer illerde ki, Urfa’nın Sıla gecesini aratmayacak düzeyde olan bir şey. Öyle olmalı ki, Elazığ ‘ın bütün düğünlerinde Elazığ kültürü ortaya çıkmalı, musikisi ortayı çıkmalı, sanatı ortaya çıkmalı. Bunu da planla ve proje ile 2018 yılında bunlara mührümüzü vuracağız inşallah. Türk mutfağında G. Antep’den sonra 2. sırada olan iliz. Ama bunun katkısını şehre yansıtmadık. 2018 yılı Kültür sanat ve inşa yılı olarak hedefimizde.” diye konuştu.

ADAY ADAYLIĞIM DÖNEMİNDE ÇALIŞTIM

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Aday adaylığı döneminde Elazığ üzerinde çalıştıklarını belirterek, o dönem şimdi yapacaklarımı projelendirmiştim’’ diye konuştu.

 

HAYALLERİMİZİ  GERÇEKLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Yanılmaz,” Şimdi hayallerimi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. O açıdan   hızlı çalışıyoruz. Mesela çöpten enerji tesisini bizim yaptığımızı bazı çevreler inanmıyor. Bunlar kendiliğinden kolay olmuyor. Şimdi Hayvan hastanesi kurduk. Bu hastane Dünya’nın örnek hastanelerinden biridir. 30Bin Metre kare üzerinde kurulu olan hastane örnek bir hastane durumundadır. Bunlar şehre değer katıyor. Kültür parkı hayata geçirdik. Mesire alanını hayata geçirdik. Cip barajını hayata geçiriyoruz. Mahalle parklarıyla birlikte bizim 3,5 yıllık süre içinde hayata geçirdiğimiz sosyal alanı olarak yeşil alan 2 Milyon Metrekarenin üzerindedir. 36 Adet semt sahası yaptık. Bunların hepsi şehri izleyenler tarafından takip ediliyor. ‘’dedi.

 

VALİMİZ BİZİM İÇİN BİR ŞANS

Başkan Yanılmaz,’’Biz  yaşam kalitesi yüksek bir Elazığ haline getirip yatırımcıyı bu şehre çekmeye çalışıyoruz. Şu an ki valimiz bizim için bir şanstır. Bilgi ve birikiminden şehir faydalanıp inşallah şehri yatırım cenneti haline getiririz.” dedi.

Harput’tun kurtarılması için KUDEP ‘i kurduklarını söyleyen Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz, KUDEP Harput’u disipline etti diye konuştu.

Yanılmaz, Harput’ta koruma uygulama imar planını hayata geçirdiklerine dikkat çekerek, bunun Harput’a önemli katkısı olacak şeklinde konuştu.

 

HARPUT NÜFUSUNU ARTIRMAK İSTİYORUZ

Yanılmaz,” Harput’ta yaşanabilecek konaklar yapılacak. Ben Harput’tun nüfusunun artmasını istiyorum. Harput gündüz de gecede insanların yaşadığı bir mekân olsun. Konakların yapımına müsaade edeceğiz. Harputta hiç kimsenin arazisi ne belediye tarafından ne de Devlet tarafından zorla elinden alınmaz alınmayacakta. Bizim hedefimiz orada yaşayanların kendi evlerini restore etmeleridir. Buna güçleri yetmiyorsa, Belediye olarak kamulaştırıp belediye olarak konakları yapıp yaşanabilir hale getireceğiz.” diye konuştu.

 

REİSE SADAKAT, LİYAKAT’TAN ÇOK DAHA ÖNEMLİDİR 

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın muhtarlarla yaptığı toplantıların muhteşem bir olay olduğunu söyleyen Mücahit Yanılmaz, ‘’Muhtarlık müessesi Demokrasi halka en yakın olan müessesedir. Milletin adamı olarak Cumhurbaşkanımız Millet en yakın olarak Demokrasinin temsilcilerini alıp külliyede ağırlayıp onlara devletti anlatıyor bir birliktelik ve bağ kuruyor diye konuştu.

 

 

MUHTAR BİLE OLAMAZ DEDİLER

Yanılmaz,” Bu çok doğru bir çalışma. 28 Şubat sürecinden sonra Sayın Erdoğan ceza alıp hapse girdiğinde “Bundan Muhtar bile olmaz” deyip muhtarlık müessesini aşağılayan küçük görenlere karşı Cumhurbaşkanımızın yaptığı bu toplantı büyük bir hizmettir. Muhtarlara verilen bir değerdir ve ödüldür. Her gün Millet Reisi ile birlikte Devletle buluşuyor. Devletle Millet arasında kalın duvarlar yok. Kendine saray yaptı diyenler bile buna inanmıyor.

 

LİYAKAT MI SADAKAT MI?

Başkan Mücahit Yanılmaz,’’Bunların niyeti şu, Devlet Millet arasındaki duvarlar devam etsin. Bugüne kadar hep Devlet Millete uzak durmuştu ve suçlu görmüştü. Şimdi Cumhurbaşkanımızla Devlet Millet birleşti kaynaştı ve 15 Temmuz da bu kaynaşma olmasaydı Millet sokaklara inmezdi. 15 Temmuz gecesi bizlere çok şey anlatıyor. Birincisi Erdoğan ‘ın bu Millet tarafından ne kadar sevildiği görüldü. İkincisi Cumhurbaşkanımızın bu Devlet için bu Millet için her an canını feda etmeye hazır olduğunu gösteriyor. Üçüncüsü bu millet içinde Sadakatin ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Liyakat mı sadakat mı? Layık olanlar mı gelecek? Sadık olanlar mı? Gelecek. 15 Temmuz ‘da Gölbaşında özel harekatın bulunduğu bu yere bombayı yağdıran insanlar, bombayı yağdıran Pilot uçağı sürme noktasında liyakat sahibi bir insandı. Ama bu pilotun Milletine sadakati yoktu. Bu Pilotun Devletine Bayrağına, vatanına sadakati yoktu. İstediği kadar liyakat sahibi olsun. Bi anlam ifade eder mi? ‘’dedi.

 

KİME UŞAKLIK YAPIYORLAR

Yanılmaz,’’ Biz 15 Temmuz gecesi gördük ki, Bu Millete, bayrağa, Devlete, ve vatanı ile birlikte Reise sadakat, liyakat’tan çok daha önemlidir.  O sadakat olmadan hiçbir şey olmuyor.  Sen Milletine sadık değilsen, kimin uşağı olacağın beli olmaz. ABD’ye kaçan hainler yok mu? Kime uşaklık yapıyorlar. Bunlar sözde liyakat sahibi insanlardı. Okumuşlardı. Şuan hainlik yapıyorlar. O zaman bu ülkenin milletine vatanına, Bayrağına Devletine sadık Reisine sadık, Liderine sadik insanlara ihtiyacı var."şeklinde konuştu.

 

HAİN’E HOŞ GÖRÜ OLMAZ

FETÖ’nün bir görünen bir de görünmeyen yüzü olduğunu söyleyen Elâzığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,  görünen yüzünü 15 Temmuz  gecesi gördüklerine işaret ederek," Bu vatanı bölmek parçalamak, kardeşi kardeşe düşman edip vatanı başkalarına  peşkeş çekmek için askeri elbiselerinin içine girmiş olan vatan hainlerinin ne yaptıklarını gördük. Birde halen  Devlet kurumlarında olup kendilerini saklayan ve el altından da diğerlerine güç veren hainler var. Bunlar kim olursa olsun acımamak lazım. İster en yakın ister en uzak kim olursa olsun bu vatana hainlik insanlar bunun bedelini ödemeliler.’’dedi.

 

TERÖRLE MÜCADELE REHAVET YOK

Başkan Yanılmaz,’’Bu noktada da, herkesin duruşu Cumhurbaşkanımızın duruşu gibi olmalı.  Cumhurbaşkanımızın duruşunu hiç kimsenin kendi bulunduğu alanda yumuşatma hakkı yoktur.  Vatan hainine yumuşak yüz gösterilmez.  Vatan hainine hoşgörü olmaz. Haine hoş görü yok. Cumhurbaşkanımızın FETÖ ile ilgili vermiş olduğu mücadele neyse Türkiye’deki vatanını  seven herkesin, başta bizlerin bulunduğu yerlerde aynı şekilde mücadeleye devam etmemiz lazım. Çünkü, en küçük bir rehavet bu ülkeyi tekrar farklı yerlere getirebilir. Terörle mücadele rehavet yok,  bu mücadelede irade olmalı cesaret olmalı azim olmalı ve her an dim  dik ayakta kalarak mücadeleye devam edilmeli. “ dedi.