RECEP TAYYİP ERDOĞAN MEYDANI HAYIRLI OLSUN

Gülşah ALTAŞ / Kent kimliğini yansıtan ve şehirlerin sembolü olan kent meydanlarının en güzel şekilde hayata geçirilmesi amacıyla düzenlenen Kent Meydanı Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması'na katılan 19 proje arasından Peyzaj Mimarı Mehmet Cemil Aktaş ve ekibi tarafından hazırlanan proje birinci olarak düzenlenen törenle ödüllendirildi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN MEYDANI HAYIRLI OLSUN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz yapılacak olan meydana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin verileceğini açıkladı.

Elazığ Belediyesi tarafından 66 bin metrekarelik alana yapılması planlanan meydan için düzenlenen ’Kent Meydanı Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması’nın Ödül Töreni ve Proje Sergisi gerçekleştirildi. Kültür Park Mamurat’ül Aziz Salonu’nda düzenlenen programa Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri, STK temsilcileri ile ilgili oda başkanları katıldı.

Programda konuşan Jüri Başkanı Yüksek Mimar Cafer Bozkurt, yarışma sonunda çok iyi projelerin ortaya çıktığını bunun da memnuniyet verici olduğunu söyledi. Bozkurt, yarışmada dereceye giren projelerin oy birliğiyle seçildiğine dikkat çekti.

 

19 FİRMA KATILDI

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise yaptığı konuşmada, proje yarışmasına şartname ve gösterilen prosedür çerçevesinde 19 firma katıldığını kaydederek, “Bu 19 firmanın alt çalışanlarıyla beraber yaklaşık 200 tane şehir plancısı ve mimar kent meydanı projemize katıldı. Jürimiz değerlendirmesini yaptı. Bugün sonucu açıkladı. Birinci, ikinci, üçüncü ve mansiyon ödüllerine layık olan projeler bu şekilde belirlenmiş oldu. Kent meydanımız 66 bin metrekare büyüklüğünde olan bir meydan” dedi.

 

ŞEHRİN YENİ YAŞAM MERKEZİ OLACAK

Yanılmaz, yapılacak olan meydanın tam bir yaşam merkezi olmasını arzu ettiklerini belirterek, “Günlük yaşamda hemşerilerimizin gelip yürüyebileceği, bisiklet sürebileceği, sohbet edebileceği, değişik zamanlarda büyük mitinglerin, toplantıların, konserlerin yapıldığı bir alan olacak. Aynı zamanda şehrin merkezindeki otopark probleminin çözüleceği bir alan olarak dizayn edilmesini arzu ettik. Birinci gelen proje incelendiğinde bütün bu konsepte çok güzel cevap veriyor” diye konuştu.

 

2019 YILINDA BAŞLANACAK

Şehirleri şehir yapan unsurların meydanlar olduğuna vurgu yapan Yanılmaz, projenin uygulanmasına 2019 yılında başlanacağını kaydetti. Projenin bulunduğu alanda okulların olduğunu ve projenin hemen başlamayacağını dile getiren Yanılmaz, “Şuanda öğretim yılındayız. Öğretim yılı bittikten sonra bu okullardaki çalışmalarda bitecek. Biz bu proje uygulamasını 2019 yılı planlamamıza aldık. Bu proje gerçekleştikten sonra kent meydanına da isim gerekiyordu. Özellikle Elazığ’da her zaman ismini vermeyi arzu ettiğim, dik duruşuyla, dünyaya vermiş olduğu mesajlarla, tüm dünya mazlumlarının kalbinde yer etmesiyle, dünyadaki zalimlerin de korkulu rüyası olmasıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin bu meydana uygun olacağına inanıyorum. Elazığ, Recep Tayyip Erdoğan Meydanı ile birlikte yaşayacak. Gelecekte mecliste kararımızı alıp bu meydana uygulamış olacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından jüri üyelerine plaket takdimi gerçekleştirilirken, dereceye giren projelerde ödüllendirildi. Yarışmada birinci olan projenin sahibi Mehmet Cemil Aktaş’ın sunumunun ardından soru-cevaplarla program sona erdi.