Ramazan 9. gün menüsü

Ramazan ayının 9. gününde iftarda birbirinden lezzetli tarifler yer alıyor. Enfes lezzeti ve iştah uyandıran kokusuyla tarhana çorbası, bir tabakla doymayacağınız beşamel soslu tavuk ve yanında dometesli erişte... İrmik helvasını farklı deneyimleyeceğiniz kakaolu irmik helvası...

Ramazan 9. gün menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarhana Çorbası

Malzemeler:

1 su bardağı toz tarhana

7,5 su bardağı sıcak et suyu

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber

1 tatlı kaşığı nane

2 diş sarımsak

Yapılış: 1 su bardağı toz tarhana 1,5 su bardağı kadar sıcak et suyu ile karıştırılıp yumuşaması için bekletilir. 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı derin bir tencerede kızdırılır. 2 diş ezilmiş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı domates salçası da eklenerek, 2- 3 dakika kadar kavurulur. 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı naneyi katılıp, karıştırılır. Baharatlarla kavrulan salçaya ıslatılan tarhana ilave edilir. Kalan 6 su bardağı sıcak et suyu da ilave edilip, bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırılarak çorbanın kıvam almasını sağlanır.

Beşamel Soslu Tavuk

Malzemeler:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

600 gram kuşbaşı tavuk göğsü

1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için:

3 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2,5 su bardağı soğuk süt

1 çay kaşığı tuz- karabiber

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılış: 2 yemek kaşığı zeytinyağı tavada kızdırılır ve 600 gram kuşbaşı doğranmış tavuğu arada karıştırarak, yüksek ateşte sotelenir. 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber de eklendikten sonra tekrar karıştırılır ve ocaktan alınır. Beşamel sosu için; 3 yemek kaşığı tereyağı sos tenceresinde eritilir. 2 yemek kaşığı un da eklenir ve kokusu çıkana kadar kavurulur. Kavrulan una 2,5 su bardağı soğuk süt azar azar ilave ederek topaklanmaması için koyulaşana kadar sürekli karıştırılır. 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, rendelenmiş kaşar eklenir. Sotelenen tavuklar ısıya dayanıklı fırın kabına aktarılır ve üzeri beşamel sos ile kaplanır. Üzerlerine yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri eklenir ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirilir.

Domatesli Erişte

Malzemeler:

Yarım paket ev eriştesi

3 adet domates

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Yapılış: Geniş bir tencerede su kaynatılır. Kaynamaya başlayınca az tuz ve sıvı yağ eklenir. Daha sonra erişteler ilave edilip makarna haşlar gibi haşlanır. Domateslerin kabukları soyulup doğranır. Tavaya tereyağı alınıp eritilir. Doğranmış domatesler eklenip pişmeye bırakılır. Güzelce püre haline gelmeleri sağlanır. Suyu çekilince salça, tuz ve karabiber eklenir. Yarım su bardağı kadar sıcak su eklenip bir taşım kaynatılır. Sos kıvamını alınca altı kapatılır, erişteler ilave edilip nazikçe karıştırılır.

Kakaolu İrmik Helvası

Malzemeler:

60 gram tereyağı

1,5 su bardağı irmik

2 su bardağı toz şeker

2 çorba kaşığı kakao

1,5 su bardağı süt ve su

1 paket vanilya

Yapılış: Tereyağını eritilir. İrmik, altın sarısı renk alana kadar kavurulur. Süt, su ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırılır. Kavrulan irmiğin üzerine süt, su ve şeker karışımını azar azar ilave edilir. Kakao ve vanilya eklenir. Suyu çekene kadar kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Suyunu çektikten sonra tencerenin üzerine kağıt havlu veya temiz bir havlu koyarak dinlenmeye bırakılır.