Ramazan 8. gün menüsü

Ramazan ayının 8. gününde ayranaşı çorbası ile başlangıç yapıyoruz. Ramazan sofrasına lezzet katacak patlıcan musakka ve yanında tel şehriyeli bulgur pilavı. Ve muhallebi ile tatlı bir nokta koyuyoruz.

Ramazan 8. gün menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İftar Menüsü

Ayranaşı Çorbası

Malzemeler:

     1 su bardağı buğday

    1 su bardağı nohut

    1 su bardağı yoğurt

    Su, tuz, taze nane

Yapılış: Bir gece önceden ıslatılan buğday ve nohut haşlanır. Bir tencereye alınır ve üzerini geçene kadar su eklenir. Kaynayan su ile yoğurt ılıtılır ve tencereye ilave edilir. Sürekli karıştırarak kaynatılır. Baharat ve tuzu atılır, altı kapatılır. Soğuması için dinlendirilir. Soğuk servis edilir.

Patlıcanlı Musakka

Malzemeler:

4 adet orta boy patlıcan

250 gr kıyma

3 adet çarliston biber ya da köy biberi

1 adet büyük doğranmış domates

1 adet orta boy soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon

Yapılış: İlk olarak patlıcanlar alacalı soyup yuvarlak dilimlenir. Tuzlu suda en az yarım saat bekletilir. Daha sonra kurulayıp yağda hafif kızartılır. Yağını çekmesi için havlu peçete üzerine çekilir. Kıyma 5 dakika kadar yağ koymadan kavurulur. Daha sonra yağı eklenip kavurmaya devam edilir. Sonra küçük doğranmış soğan, biber, sarımsak, domates, salça ve baharat eklenir. Domates suyunu çekince 1 çay bardağı kaynar su eklenip suyunu çekene kadar pişirilir. Tencerenin dibine patlıcanları dizilip, üzerine kıymalı karışım dökülür. 1 su bardağı sıcak su eklenip 15 dakika kadar pişirilir. Dinlendikten sonra servis edilir.

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık bulgur

Yarım çay bardağı tel şehriye

4 su bardağı kaynar su

Tuz

1 yemek kaşığı tereyağı- zeytinyağı

Yapılış: Tencereye yağlar alınır. Şehriyeler kavrulur. Ardından bulgur eklenir bir iki tur çeviriler. Tuzu ve suyu ilave edilir. Kaynayınca ocak kesilir. Suyu çekinceye kadar pişirilir.

Muhallebi

Malzemeler:

3 yemek kaşığı buğday nişastası

6 yemek kaşığı toz şeker

1 litre süt

1 yemek kaşığı tereyağı

Üzerine tarçın veya meyve dilimleri

Yapılış: Soğuk süt, nişasta ve şeker tencereye alınıp iyice karıştırılır. Orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya yakın tereyağı ilave edilir. Üzeri göz göz olduğunda muhallebi kaselere paylaştırılır. Üzerine tarçın serpilir veya meyve dilimleriyle birlikte servis yapılır.