Ramazan 5. gün menüsü

Ramazan ayının 5. gününde, soğuk mezelerin şahı cacık, tadıyla tuzuyla gönüllere taht kuran 'tantuni', yanında da olmazsa olmaz karalahana turşusu ve yumuşacık ve çikolatalı puding...

Ramazan 5. gün menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İftar Menüsü

Cacık

Malzemeler:

2 su bardağı yoğurt

1 su bardağı soğuk su

4 adet büyükçe salatalık

2 diş sarımsak

Tuz, nane, zeytinyağı

Yapılış: Salatalıkların kabukları soyulur. Bir kap içine rendelenir. Yoğurt ve soğuk su bir tel karıştırıcı ile çırpılır. Yoğurda dövülmüş sarımsak ve salatalıklar eklenerek karıştırılır. Tuz ve nane ilave edilir. Servis kaselerine alınır. Üzerine zeytinyağı, kuru nane eklenir.

Tavuk Tantuni

Malzemeler:

500 gram tavuk göğsü

2 adet soğan

3 adet domates

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı karabiber- tuz- pul biber

Yarım çay kaşığı kimyon

3 yemek kaşığı zeytinyağı

4 adet sandviç ekmeği ya da lavaş

Yapılış: Tavukları haşlanarak küçük küçük doğranır. Tantuni yapılacak tavayı iyice ısıtılır. Yağ ile birlikte tüm baharatlar tavaya atılır ve baharatların kokusu çıktıktan sonra tavukları eklenir. Tavuklar kızarana kadar iyice kavurulur. Tavuk ocaktan alınmaya yakın küp küp doğranmış domates ve soğanlar tavaya atılır, çevirerek pişirilir. Son olarak maydanoz eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır. Ekmek ısıtılarak tantuni içine yayılır.

Karalahana Salatası

Çeyrek karalahana

1 adet limon

2 yemek kaşığı sirke-zeytinyağı

Yarım çay kaşığı tuz

 Yapılış: Karalahanayı ister rendeyle ister ince olacak şekilde doğranır. İçine yarım limon suyu ve 1 yemek kaşığı sirke konarak iyice ovulur ve 10 dakika bekletilir. Limon suyu, 1 yemek kaşığı sirke, zeytinyağı ve tuz konulup karıştırılarak servis tabağına alınır.

Kakaolu Puding

Malzemeler:

4 su bardağı süt

8 yemek kaşığı toz şeker

4 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı un- nişasta

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılış:

Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeler tencereye alınıp pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır. Tencere ocağa alınıp orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynayan pudinge tereyağı ve vanilyayı ekleyelim ve ocaktan alınır. Kaselere paylaştırmadan önce blenderdan geçirilir. Kaselere doldurup soğumaya bırakılır.