Ramazan 4. gün menüsü

Ramazan ayının 4. gününde rengiyle, kokusuyla iştah kabartan domates çorbası, 7'den 70'e herkesin sevdiği ızgara köfte ve yanında pilav tadında makarna, tatlı bitirişi ise fırın sütlaçla yapıyoruz...

Ramazan 4. gün menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Domates Çorbası

Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı arpa şehriye

4 çorba kaşığı domates salçası

1 su bardağı süt 5 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

4 yemek kaşığı un

Yapılış: Tencereye tereyağı ve unu alın, kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine domates salçasını ilave edin. 1 su bardağı sütü de azar azar ekleyip çırpma teli ile karıştırın. Su ve arpa şehriyesini de ilave yapıp 15 dakika kadar kapağı yarı açık şekilde kaynatın.

Izgara Köfte

Malzemeler:

600 gram orta yağlı kıyma (dana-koyun karışık)

1 dilim bayat ekmek içi

1 adet küçük boy kuru soğan

1 adet yumurta

1 çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı tuz- karabiber

Yapılış: Orta yağlı 600 gram kıymayı karıştırma kabına alınır. İçerisinde 1 yumurta, 1 adet rendelenmiş kuru soğan, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı tuz ve karabiberi katılır. Tüm malzemeleri eklenen köfte harcı kıvam alıp, toparlanana kadar yoğurulur ve üzerine streç film kapatılıp en az yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Su ile ıslattığınız ellerinizle köftelere yassı şeklini verilir. Köfteleri yağladığınız kızgın tavaya dizilir. Ters yüz ederek pişirilir.

Tereyağlı Makarna

Malzemeler:

Yarım paket burgu makarna

1, 5 yemek kaşığı tereyağı

4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Yarım paket tavuk bulyon

Yapılış: Tereyağı tencereye alınır. Yağ eridiğinde üzerine makarna eklenerek pirinç kavurur gibi kavurulur. Biraz renk değiştirince üzerini 1-2 parmak geçecek kadar kaynar su ve tavuk bulyon eklenir. Tuzu da atılıp altı kısılarak pilav gibi kendi suyuyla pişmeye bırakılır.

Fırın Sütlaç

Malzemeler:

1 litre süt

1 su bardağından az eksik şeker

1 çay bardağından 1 parmak eksik pirinç

1 buçuk yemek kaşığı nişasta

Vanilya

2 su bardağı su

Yapılış: Yıkanan pirinçler tencereye alınarak 2 bardak suyla haşlanır. Üzerine 1 litre süt ve vanilya eklenir. Kaynamaya bırakılır. Bir kasede nişasta ve sütü karıştıralım. Kaynayan süte dökelim. Pişince küçük güveçlere dökülür, üzeri kızarana kadar fırında pişirilir.