Ramazan 28. gün menüsü

Ramazan ayının 28. gününde içinizi ferahlatacak soğuk semizotu çorbası, ev usulü iskender ve magnolia ramazan sofrasını süslüyor...

Ramazan 28. gün menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İftar Menüsü

Semizotu Çorbası

Malzemeler:

1 litre ayran

5 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 demet semizotu

1 su bardağı haşlanmış̧ nohut

Pul biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılış: Semizotunu yıkayıp iyice süzülür. Küçük çiçekler halinde veya yaprak yaprak ayırılır. Yoğurdu derin bir kaba alıp tuz ilave ederek çırpılır. Ayranı ekleyip karıştırılır. Haşlanmış nohut ve semizotu yapraklarını ilave edin. Nane ve pul biber ile tatlandırın. En son zeytinyağı üzerine dökülür.

Ev Usulü İskender

Malzemeler:

400 g dana tranç

2 yemek kaşığı zeytinyağı-tereyağ

Tuz

Karabiber

Sosu için

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağ

200 ml domates püresi

1 su bardağı sıcak su

Tuz

Servis için

Tırnaklı pide

2 yemek kaşığı tereyağ

4 sivri biber

2 domates

Kızartmak için

Ayçiçek yağı

Üzeri için

Yoğurt

1 yemek kaşığı tereyağ           

Yapılış: Dana bonfile etini streç filme sarıp dondurucuya alınır. Yaklaşık 1-1,5 saat buzlukta bekletilir. Bıçakla ince dilimler kesebilecek sertliğe geldiğinde eti buzluktan çıkarılır. Keskin bir bıçak yardımıyla ince yaprak şeklinde dilimler kesilir. Yapışmaz yüzeyli bir tencereye etler alınır ve suyunu salıp tekrar çekene kadar karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişirilir. Zeytinyağı ve tereyağını ilave edip kızartılır. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alınır. Sosu için zeytinyağı ve tereyağını bir sos tenceresine alıp ısıtılır. Domates püresi ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığında tuzunu ilave edip karıştırılır ve ocaktan alınır. Yapışmaz yüzeyli bir tavada tereyağını eritilir. Pideleri küp doğranıp tavaya ekleyin ve hafif pembeleşene kadar kızartılır. Ayçiçek yağını bir tavada ısıtılır. Biberleri ve dörde bölünen domatesler yağda kızartılıp hazırlanır. Servis tabağına önce hafif kızartılan pideleri yayılır. Üzerine domates sosu gezdirilir ve kızartılan etleri yerleştirilir. Tereyağı eritilip etlerin üzerine gezdirilir. Yanında yoğurt, kızartılsn domates ve biberler yerleştirilip sıcak servis yapılır.

Kolay Magnolia

 Malzemeler:

1 litre süt

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı un

5 yemek kaşığı şeker

Soğuyunca 1 paket krem şanti

7/8 adet çilek

Yarım paket bebe bisküvisi

İsteğe göre fındıkYapılış: Tenceremizi alıp muhallebimiz için sütü, nişastayı, unu, şekeri koyup kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp soğumasını beklenir ve 1 paket krem şanti koyulup karıştırılır. Bardaklara çekilen bisküvilerden tabana koyulur. Ardından çilekleri dizelir ve üzerine muhallebisinden koyulur. Bisküviden tekrar koyup dilenen şekilde süslenir.