Ramazan 24. gün menüsü

Ramazan ayının 24. gününde sütlü mantar çorbası, hem pratik hem lezzetli kolay su böreği, zengin içeriğiyle orman kebabı ve unsuz çikolatalı kek sofrada yer alıyor...

Ramazan 24. gün menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İftar Menüsü

Sütlü Mantar Çorbası

Malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

3 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

4 su bardağı su

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber

Yapılış: 250 gram küp doğranmış mantarları 1 adet limonun suyu ve üzerini geçecek kadar su ile birlikte haşlanır. Ayrı bir tencerede 1'er yemek kaşığı tereyağ ve zeytinyağını eritilir. 3 yemek kaşığı unu ilave edilip kavurulur. Hafif renk alan unun üzerine 1 su bardağı sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edilir. 4 su bardağı su, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve haşlayıp suyunu süzdüğünüz mantarları ilave edip, karıştırarak, kaynayana kadar pişirilir.

Kolay Su Böreği

Malzemeler:

3 adet yumurta

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1/2 su bardağı süt

1 tutam tuz

400 gram beyaz peynir

1/2 demet maydanoz

5 adet yufka

Yapılış: Beyaz peynir ve maydanozu karıştırılır. Bir kasenin içerisinde yumurta ve tuzu çırpıp sıvı yağı ve sütü eklenir. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın ve en alt katmanına ilk yufkanızı kenarları dışarıdan sarkacak şekilde yerleştirilir. Kalan 4 yufkayı 4 eş parçaya bölün, sıvı yağ, tuz ve yumurta ile hazırladığını iç harcın içerisine atarak, tamamen harca bulanmasını sağlanır. Yufkaları ilk kat yufkanın üzerine gelişi güzel serin ve iç harcı tamamen bu kata koyulur. Kalan yufkaları harcın üzerini örtecek şekilde yerleştirilir. En son ilk yufkanın kenarlarını tepsinin içerisine doğru kapatılır ve yumurta, yağ karışımını döküp yayılır. Buzdolabında 1 saat bekletin. Dolaptan çıkardığınız böreği dilimleyerek 190 derece fansız programda ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.

Orman Kebabı

Malzemeler:

1 kg. kuşbaşı kuzu eti

1,5 su bardağı bezelye

1 adet büyük boy patates-havuç- soğan

2 adet kereviz sapı

2 adet büyük boy domates

1 yemek kaşığı biber salçası-domates salçası

3 su bardağı et suyu veya sebze suyu

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet defneyaprağı

Yarım tatlı kaşığı karabiber- pul biber

1 yemek kaşığı beyaz un

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tereyağ

Yapılış: Kuşbaşı kuzu etlerini hafif una bulayıp, tencereye atmandan önce silkeleyip, sıvı yağı ile iyice kızdırdığınız tencereye atılır. Renkleri değişip kokuları çıkana kadar yaklaşık bir 10 dakika soteleyin ve kenara alınır. Aynı tencereye bu sefer, yemeklik doğradığınız soğanları alın biraz soteleyin sonra üzerine tereyağını ekleyin ve sotelemeye devam edilir. Soğanlar hafif ölünce incecik doğranan sarımsaklar eklenip sotelemeye devam edilir. Hemen ardından ince ince doğradığınız kereviz saplarını da eklenir. Soğanlar iyice ölünce salçaları eklenir, salçanın hafif kokusu çıkana kadar kavurun ve küçük küçük doğranmış domatesleri eklenir. Domatesler yumuşayınca, küp küp doğranan patates, havuç ve bezelyeler de tencereye atılıp karıştırılır ve etleri de tencereye geri atılır. 3 bardak suyu ekleyip defne yaprağını, tuz karabiberi atın ve kaynayana kadar bekletilir. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve tıngırdamaya alınır. Tencerenizin ağzı kapalı bir şekilde ara ara karıştırarak, kısık ateşte 45-50 dakika pişirilir.

Çikolatalı Unsuz Kek

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı esmer şeker

200 gram bitter çikolata

200 ml. Krema

Yapılış: Bitter çikolatayı küçük parçalara bölerek benmari usulü eritilir. Eriyen çikolataların üzerine krema ekleyip karıştırılır. Pürüzsüz bir kıvam alan çikolata ve krema karışımını ocaktan alınıp, ılımaya bırakılır. Yumurta ve toz şeker mikser yardımıyla kar gibi olana kadar çırpılır. Soğuyan krema ve çikolata karışımına, kar gibi olan yumurta karışımını azar azar ilave edin ve alttan üste doğru karıştırarak yumurtalı karışımı yedirilir. Yağlı kağıt serilmiş ve yağlanmış kelepçeli kalıba karışımı dökülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrollü olarak 25-30 dakika pişirilir.