Ramazan 19. gün menüsü

Ramazan ayının 19. gününde pratik olduğu kadar lezzetli tarifler iftarda buluşuyor...

Ramazan 19. gün menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İftar Menüsü

Mantar Çorbası

Malzemeler:

250-300 gram mantar

3 su bardağı su

1 su bardağı et suyu veya bulyon

3 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

200 ml sıvı krema

2 yemek kaşığı sürme peynir

Tuz, karabiber

Yapılış: Mantarlar tamamen parçalana kadar robotta çekilir. Un, su, süt ve et suyu eklenip kaynamaya bırakılır. 15-20 dakika kaynadıktan sonra krema ve peynir eklenir tekrar kaynamaya bırakılır. En son olarak karabiber ve tuz atılıp ocaktan alınır. 

Özbek Pilavı

Malzemeler:

5 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı pirinç

3 adet rendelenmiş havuç

350 gr dana kuşbaşı

1 adet piyazlık soğan

1 baş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı karabiber

3,5 su bardağı su

Yapılış: Pirinci derin bir kaba alın ve üzerini bir parmak geçecek kadar oda sıcaklığında su eklenir. Pirinciniz ıslanırken tereyağı pilav tenceresinde eritilir. Piyazlık doğranan soğanlar eklenir ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurulur. Kuşbaşı etler tencereye eklenir ve kapağı kapatılıp suyunu çekene kadar pişirilir. Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları eklenir ve karıştırılır. Havuçlar yumuşayınca pirinçleri eklenir ve 3 dakika kadar kavurulur. Tuz ve karabiber eklenir, 1 baş sarımsağı pilavın ortasına koyulupp hafifçe bastırılır ve sıcak suyu ilave edilip kapağı kapatılır.

Patlıcan Pane

Malzemeler:

2 adet patlıcan

2 adet yumurta

Yarım su bardağı galeta unu

Yarım su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım tatlı kaşığı karabiber- pul biber

2 su bardağı Ayçiçek yağı

Yapılış: Patlıcanların kabuklarını şerit şerit soyulur. Kabukları soyulmuş patlıcanlar tuzlu suda bekletilir. Yumurtaları bir kaseye koyun ve çırpılır. Bir kasenin içine unu, galeta ununu, karabiber, pul biberi ve tuzu ilave edip karıştırılır. Suda bekleyen patlıcanların suyunu süzülür ve iyice kurulanır. Kızartma yağını kızartma tenceresine alın ve iyice kızmasını bekletilir. İyice kurulanan patlıcanları önce yumurtaya daha sonra unlu karışıma bulanır.

Kazandibi

Malzemeler:

     1 litre süt 

     1 su bardağı şeker

     1 paket vanilya

     3 yemek kaşığı nişasta

     4 yemek kaşığı pudra şekeri

     3 yemek kaşığı pirinç unu

     1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılış:  Sütü pirinç ununu, şekeri ve nişasta bir tencerede pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince mikserle çırpılır. Ardından orta boy bir alüminyum fırın tepsisinde terayağı eritilir. Yağ eriyince pudra şekeri tepsiye yayılır, yağ ve şeker iyice yanıp karamelize olunca muhallebi tepsiye yayılır.