Ramazan 18. gün menüsü

Ramazan ayının 18. gününde sebzeli mercimek çorbası, 7'den 70'e herkesin sevdiği lezzet lahmacun, yanında çoban salatası ve keşkül ile...

Ramazan 18. gün menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İftar Menüsü

Sebzeli Mercimek Çorbası

Malzemeler:

1 adet patates

1 adet havuç

1 adet soğan

1 diş sarımsak

Yarım su bardağı kırmızı mercimek

1, 5 litre su

Birkaç dal brokoli

1 yemek kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı domates salçası

Yapılış: Uygun bir tencereye küp küp doğranmış patates, irice doğanmış havuç, doğranmış soğan, sarımsak ve yarım su bardağı kırmızı mercimek koyulur. Üzerine yaklaşık 1, 5 lt su eklenerek sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Yumuşayan sebzelere bir kaç dal brokoli eklenir ve 5 dakika daha kaynamaya bırakılır. Bu arada ayrı bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı eritilerek 1 yemek kaşığı un eklenerek hafifçe kavrulur. Daha sonra 1 tatlı kaşığı salça ilave edilir ve salça da kavrulduktan sonra tencereye dökülür. Blendırdan geçirilir. Çorbanın tuzu ayarlanarak bir kaç dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır. 

Ev Lahmacunu

Malzemeler:

500 gram kıyma

5 domates

1 kırmızı biber

4 soğan, 2 diş sarımsak

5 sivri biber, 2 yemek kaşığı biber salçası

1/2 (yarım) bağ maydanoz

tuz, karabiber, pulbiber

kırmızı toz biber

Hamuru için:

1 kilo un

1 yemek kaşığı tuz

1 paket maya

5 yemek kaşığı sıvı yağ

Ilık su

Yapılış: Unu bir kabın içine elenir. Maya ve tuzu ekleyip harmanlanır. Ilık suyun içine zeytinyağını konur. Unun ortasını havuz şeklinde açıp suyu içine dökülür. Hepsini harmanlanır. Tezgahı ve eli unlayıp elastik ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Kabımızın içini yağlanıp hamuru kaba aktarıp üstünü kapatıp iki katı olana kadar dinlendirilir. Hamuru unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara bölünür. Her parça merdane ile çok ince bir şekilde açılır. Açılan hamurun içine, harcı eşit şekilde yapılır.

Çoban Salata

Malzemeler:

1 orta boy kuru soğan

2 adet salatalık (veya 4 küçük boy)

4 adet domates

2 adet sivri biber

 1 adet limon

 Maydanoz

 2 yemek kaşığı zeytin yağı

 tuz

Yapılış: Malzemeleri ince ince doğranır, yağ, limon ve tuzu eklenip karıştırılır.

Keşkül

Malzemeler:

6 su bardağı süt (1 çay bardağı ayrılacak)

1 su bardağı şeker

1 yumurta sarısı

1 su bardağı toz badem

2 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı pirinç unu

1 paket vanilya

Yapılış: İlk olarak tencereye sütü alınır. 1 çay bardağını kenara ayırılır. Üzerine şeker, yumurta sarısı ve toz bademi ekleyerek karıştırılır. Yumurtamız güzelce dağıldıktan sonra ocağın altını açılır. Sütü sık sık karıştırarak 10 dakika kadar kaynatılır. Derin bir kaseye nişasta, pirinç unu ve vanilyayı alınır. Üzerine ayırdığımız sütü ekleyelim, çırpılır. Hazırladığımız nişastalı karışımı yavaş yavaş süte ilave edelim ve ara vermeden karıştırılır. Tatlımız yavaş yavaş koyulaşırken ocağın altını kısılır, yavaş yavaş 3-4 dakika kadar daha kaynatılır.