Ramazan 14. gün menüsü

Ramazan ayının 14. gününde toyga çorbası, tavuklu orman kebabı yanında domatesli bulgur pilavı ile... İftardan sonra en iyi gidecek hafif ve bir o kadar lezzetli Hindistan cevizli lokum sofrada buluşuyor.

Ramazan 14. gün menüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İftar Menüsü

Toyga Çorbası

Malzemeler:

1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı un

5 yemek kaşığı yoğurt

125 ml su

1 bardak ıslatılmış buğday/yarma

1 litre su

1 bardak haşlanmış nohut

Tuz, Karabiber

Sosu için:

Tereyağı, nane, toz biber

Yapılış: Yumurta, un, yoğurt ve 125ml soğuk su karıştırılır. Sonrasında 1 litre su eklenir ve ocağa alınır. Yarma ve nohutu birlikte ilave ettim başından ayrılmadan sürekli karıştıralım. Yarma ve nohutum önceden haşlanmıştı bu yüzden birlikte koydum. Baharatları eklenir. Küçük bir tencerede sosu hazırlanır. Tereyağı eridikten sonra nane, pulbiber eklenir ve hazır olan çorbaya dökülür.

Tavuklu Orman Kebabı

Malzemeler:

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan

1 kg kemiksiz tavuk

1 adet kırmızı biber

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı domates püresi

1 kavanoz garnitür

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 su bardağı sıcak su

Yapılış: Tencere ocağa alınarak içerisine sıvı yağ eklenir. Yemeklik doğranan soğanlar da tencereye eklenir ve yağda kavurulur. Daha sonra kemiksiz tavuk kuşbaşı doğranır, tencereye eklenir. Tavukların rengi değişene kadar karıştırarak pişirilir. Doğranan kırmızı biber ve salça tencereye alınarak güzelce karıştırılır. Domates püresi de eklenip karıştırıldıktan sonra garnitür eklenir ve tekrardan karıştırılır. Son olarak tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıcak suyu eklenip 5 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır.

Domatesli Bulgur Pilavı

Malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet küp doğranmış soğan

1 adet küp doğranmış sivri veya çarliston biber

1 adet kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı pilavlık bulgur

Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, nane

Tuz

2, 5 su bardağı su 

Yapılış: Yağları tencereye alınarak önce soğan biraz kavurulur. Biberler eklenip kavurulmaya devam edilir. Salça kavurulduktan sonra, domatesi de ilave edilip kavurulur. En son yıkanan bulgur eklenir ve kavurulur. Baharat ve tuzu eklenir. Suyu da eklenip kapağı kapatılır ve altı kısılır. Bulgurlar yumuşayıp suyu çekilince ocaktan alınır ve dinlendirilir.

Hindistan Cevizli İrmikli Toplar

Malzemeler:

600 ml (Yaklaşık 3 su bardağı süt)

9 yemek kaşığı şeker- irmik

1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ

1 poşet şekerli vanilin- krem şanti

Topları bulamak için;

1 su bardağı hindistan cevizi

Üzerine koymak için; Fındık

Yapılış: Süt, şeker ve irmik bir tencerede koyulaşana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılıp tereyağı eklenip karıştırmaya devam edilir. Tereyağı da eriyince ocak kapatılır, tencere ocaktan alınır. Pişen karışımın üzerine kremşanti ve vanilya eklenip karışıma iyice yedirilir. Daha sonra tencerenin kapağı altına peçete koyularak kapatılır. İlk sıcağı gittikten sonra buzdolabına alınır ve en az 2 saat buzdolabında bekletilir. Soğuyan karışımdan elde yuvarlayarak küçük toplar yapılır ve Hindistan cevizine bulanır. Hindistan cevizine bulanan topların üzerine birer tane fındık koyulur. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.