'RAKAMLARLA ELAZIĞ' VE 'ELAZIĞ EKONOMİK RAPORU' KİTAPLARI YAYINLANDI

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uzun bir hazırlık döneminin ardından 2 önemli yayın hazırlandı. 120 sayfadan oluşan 'Rakamlarla Elazığ' ve 346 sayfadan oluşan 'Elazığ Ekonomik Rapor' iş dünyası, akademisyenler, araştırmacılar, STK'lar ve tüm kurumların istifadesine sunulmak üzere yayınlandı.

'RAKAMLARLA ELAZIĞ' VE 'ELAZIĞ EKONOMİK RAPORU' KİTAPLARI YAYINLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ARSLAN: YAYINLARIMIZIN İLİMİZİN EKONOMİK KALKINMASINA KATKI SAĞLAMASINI DİLİYORUM

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan yayınların ilimiz iş dünyasına hayırlı olmasını temenni ederek, “1920 yılında kurulan Odamız, üyelerimizin ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda politikalar üreterek, sanayi, ticari ve sosyal bakımdan bölgenin ve ülkemizin kalkınmasına destek sağlamayı tarihi süreç içerisinde kendine misyon edinerek bugünlere gelmiştir. Bu misyon bağlamında şehrimizde iş dünyasının daha fazla yatırım yapabileceği cazip bir ortamın sağlanması büyük önem arz etmektedir. Yatırım ortamını iyileştirmek ise sorunların doğru tespit edilmesiyle mümkündür. Bunun başlıca yolu da elinizdeki güvenilir ve doğru istatistik ve bilgiyle mümkündür. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, yapmış olduğumuz araştırma, uzman kuruluşlarla yapılan müşterek çalışmalar ve hazırlanan raporlar ile ilimizin fotoğrafını çekerek geleceğe hazırlanması noktasında ilgili tüm makamların dikkatini çekmek ve bu perspektif doğrultusunda stratejiler oluşturulmasını arzu ediyoruz. Odamız tarafından hazırlanan ve ilgili tüm paydaşlar ve kamuoyu ile paylaşılan çeşitli çalışmalar bu amacı taşımaktadır.

Odamız tarafından hazırlanan her iki yayın birçok kurumun ve Odamızın titiz çalışması sonrasında elde edilen verilerin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur. Bu çalışmalarda şehrimize ait toplumsal ve kültürel yapı, ekonomik yapı ve makroekonomik göstergelere ilişkin en son verilere yer verilmiştir.

Yayınlarımızın başta üyelerimize, karar vericilere, iş dünyasına, akademisyenlere, STK’lara, kısacası toplumdaki bütün kesimlere çalışmalarında yol gösterici olacağına inanıyorum. Bu vesileyle her iki yayınımızın hazırlanmasında Odamız çalışanları başta olmak üzere katkısı olan tüm kişi ve kurumlara teşekkür eder ediyor, ilimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

 

HER İKİ YAYIN TİTİZ BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ OLARAK ORTAYA ÇIKMIŞTIR

Her iki yayının koordinatörlüğünü yapan Elazığ TSO Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürü Etem Yalın, yayınların hazırlanmasının yaklaşık 5 ay aldığını belirterek, “Çok uzun ve titiz bir çalışmanın sonucu olarak ilimizle ilgili çok geniş bir perspektifteki bilgilere tek kaynaktan ulaşılmasını hedefleyerek bu çalışmayı gerçekleştirdik. Dolayısı ile, başta araştırmacılar olmak üzere ilimizle ilgili rakamsal yada bilgi anlamında veriye ulaşmayı kolaylaştıran bir çalışma ortaya çıktı. Başta Odalar olmak üzere, bakanlıklar, ekonomiyle ilgili kurumlar ve STK’lara ulaştıracağımız her iki yayından Odamızdan temin edilebileceği gibi her iki yayınımız aynı zamanda www.elazigtso.org.tr sitemiz üzerinden dijital olarak da yayınlanmıştır. İlimizle ilgili yapılacak her çalışmaya katkı sağlaması dileklerimle, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.