PÜRÜZSÜZ CİLDE ''ALTIN İĞNE TEDAVİSİ'' İLE KAVUŞACAKSINIZ

PÜRÜZSÜZ CİLDE ''ALTIN İĞNE TEDAVİSİ'' İLE KAVUŞACAKSINIZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için kozmetik ürünlerle ayna başında geçirdiğiniz bütün zamanınız, “altın iğne tedavisi” ile son buluyor.

“Altın iğne tedavisi” ile daha pürüzsüz, genç ve kırışıksız bir cilde sahip olacaksınız..

Güzellik Uzmanı Gülnur KÜÇÜK, altın iğne radyofrekans teknolojisinin dermatolojik sorunların çözümünde kullanılan bir 'güzellik enerjisi' olduğunu söyledi.

Altın iğne uygulamasının cilt gençleştirme uygulamalarında etkisi kanıtlanmış özel bir enerji olan "radyofrekans dalgaları" üreten cihaz yardımı ile yapıldığını belirten Gülnur KÜÇÜK,Cildin alt tabakalarında oluşan ısınma etkisiyle cildin yeniden sağlıklı yapılanmasına olanak sağlandığını kaydetti.

Uygulamanın ayrıntılarına ilişkin bilgi veren Küçük, "Radyofrekans enerjisi, kişiye özel kullanılan 25 adet altın kaplamalı iğneler yardımıyla deri altına iletilir. Altın kaplamalı iğneler sayesinde cilt yüzeyi (epidermis) korunur ve bu bölgeye zarar vermeden cildin sorununu çözebileceğimiz tabaka olan cilt altındaki 0.5 - 3 milimetre derinliğe radyofrekans uygulanır. Aslında cildin yaşlanması, yıpranması, gevşemesi ve sarkmasına neden olan cildin bağ dokusunun bozulmasıdır. Yaş ilerledikçe veya çeşitli cilt sorunları ile (sivilce izleri ya da çatlaklar gibi) bağ dokusu yapısını oluşturan elastin ve kollajen lifler (bağlar) yıpranır. Bu durumda cilt gevşek, çukurlu (pütürlü) ve sarkmış bir görünüm alır. İşte hasarlanan bu yapıların onarılması ve yeniden üretilmesi radyofrekans enerjisi ile mümkün olmaktadır. Altın iğne uygulamasının cildin yeniden sağlıklı ve genç görünüme kavuşmasını sağlaması da bu mekanizma ile olmaktadır" dedi.

CİLDİNİZİ ALTIN İĞNE RF İLE YENİLEYİN

Küçük,Altın iğne uygulaması sayesinde cildin kendi iyileşme mekanizması devreye sokulduğu için kişinin doğallığından uzaklaşmadan kendi kollajen ve elastik liflerini üreterek, cildin kendini yenilemesinin sağlandığını ifade etti.

Altın iğne uygulamasının bağ doku kalitesini artırarak, cildin gençlik halini daha fazla koruyabilmesine imkan verdiğini vurgulayan Küçük, "Bu nedenle sadece gevşeme ve sarkma problemi olan kişilere değil her yaş grubuna önleyici ve koruyucu bir bakım için de altın iğne uygulamasını önermekteyiz." dedi.

CİLDİ RAHATLATAN KREMLERİN UYGULANMASI İLE KİŞİ SOSYAL YAŞANTISINA HEMEN DÖNEBİLİR

Küçük, uygulama öncesi anestezi kremi sayesinde işlemin oldukça konforlu ve acısız gerçekleştiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "İğnelerin altın kaplaması sayesinde radyofrekans enerjisi cilde zarar vermeden isteğimiz hedef dokuya istediğimiz derinlikte kontrollü olarak iletildiği için işlem oldukça güvenlidir, ciltte herhangi bir yan etki oluşturmaz. Uygulama yaklaşık 20-30 dakika arasında sürmektedir. İşlem bittiğinde ciltte hafif bir kızarıklık, küçük iğne kabukları ve küçük şişlikler oluşur. Bu belirtiler 3-4 saat içinde tamamen kaybolmaktadır. Nadiren çok hassas ciltlerde bu belirtiler 2 gün sürebilmektedir. İşlemin ardından cildi rahatlatan kremlerin uygulanması ile kişi sosyal yaşantısına hemen dönebilir."diye konuştu.

Küçük, Lazer uygulamalarında görülebilen soyulmalar ve yoğun kabuklanma gibi belirtilerin altın iğne uygulamasında görülmediği için işlemden sonra herhangi bir bakıma da ihtiyaç duyulmadığını kaydetti.

Altın iğne radyofrekans uygulamasının yaz aylarında da rahatlıkla yapılabildiğini söyleyen Küçük, İşlem sonrası kişinin güneş koruyucu krem kullanmasının yaşanabilecek kızarıklık sorununu önlediğini bildirdi.

DERMATOLOJİK SORUNLARA DA ALTIN İĞNE ÇÖZÜMÜ

Güzellik Uzmanı Gülnur KÜÇÜK altın iğne RF "güzellik enerjisi" ile ciltte oluşturulan geniş yelpazedeki gençleşme etkilerini de şöyle sıraladı:"Özellikle yüzde, alın, kaş arası, göz çevresi, dudak üstü, yanaktaki kırışıklıkların giderilmesi ve cildin daha parlak görünüme kavuşturulması ile ciltte gençleşme etkisi, elastikiyet kaybına bağlı sarkmalarda toparlayıcı ve sıkılaştırıcı etki ile lifting (kaldırma) sağlama, yüzün yuvarlak ve oval görünümünde toparlama sağlayarak yüzün genç görünüm ihtiyacı olan yapısını yüz ve çene hatlarını belirginleştirmesi, boyun ve dekolte bölgesindeki kırışıklıkları düzeltme ve gıdı toparlama etkisi, cildin yağlı görünümünü, siyah noktaları azaltma ve gözenekleri daraltma etkisi, ciltteki sivilce çukurlarını, izlerini silikleştirme ve cildi pürüzsüz görünüme kavuşturma, ciltteki çatlakların renginde, çukurlu görünümünde ve boyutlarında düzelme sağlar."diye ifade etti.

Küçük,"güzellik enerjisinin" göz altı morluklarını azalttığını ve ameliyat izlerinde tedavi etkisinin de bulunduğunu belirtti.

ALTIN İĞNE UYGULAMASININ ÖNEMLİ AVANTAJLARINDAN BİRİ DE DİĞER TEDAVİ YÖNTEMLERİ İLE BİRLEŞTİRİLEBİLMESİDİR

İşlemin oluşturduğu gençleşme etkisinin cildin özelliğine göre değişmekle birlikte yaklaşık 1 yıl olduğunu kaydeden Küçük, "Altın iğne uygulamasının önemli avantajlarından biri de diğer tedavi yöntemleri ile birleştirilebilmesidir. Sivilce izleri, yüzde çukurlu ve pütürlü bir görünüm oluşturur. Burada istenen tedavi başarısı, çukurların derinliklerini azaltma ve boyutlarını küçültme ile cildin pürüzsüzleşmesini sağlamaktır. Bu amaçla altın iğne uygulamasına PRP ve fraksiyonel lazer uygulamaları rahatlıkla eklenebilir ve tedavinin başarısı ile verimliliği artar. Aynı zamanda çatlakların görünümünde belirgin düzelme sağlamak amacıyla altın iğne uygulamasına fraksiyonel karbondioksit lazer tedavisi eklenebilmektedir. Bu güvenli uygulama, cildin gençlik halini uzun süre ile korumak amacıyla ileriye dönük cilt yatırımı olarak da görülmektedir" diye konuştu.