PÜF ÇİÇEĞİ!

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Elazığ Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Rüçhan Keçeçi, hurda ve atık metal parçalarından, atık endüstriyel metallerden günlük kullanım sürelerini tamamlamış, yıpranmış ve artık herhangi bir araçta kullanılmayacak hale gelmiş araç parçalarından  eserler yapmaya devam ediyor.

PÜF ÇİÇEĞİ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Fırat  Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Rüçhan  Keçeci, atık malzemeleri kullanarak, insan figürleri ve film karakterlerinden sıra dışı çalışmalar yapıyor.

Yaptığı işin yorucu olduğunu ve hurdacı gibi metal topladığını anlatan Keçeci, "Şimdiye kadar çok farklı tasarımlar yaptım. Ambulansı, akvaryuma dönüştürdüm. Atıklardan kadın figürleri, yeniçeri, Nasreddin Hoca'nın eşeği gibi değişik tasarımlar yaptım. Yaklaşık 12 metre yüksekliğinde Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi içinde çınar ağacı yaptım. Üzerinde kitaplar ve insanlar olan ağaç oldu. Bunun amacı, insanların kitap okumaya teşvik etmekti. Farklı tasarım teklifleri geliyor. Bu tasarım teklifleriyle kendimi daha da geliştirmeye başladım" diye konuştu.

Keçeci''Son olarak yaptığım Püf Çiçeği Heykelini diğer heykellerden farklı kılan özellik, eserin hareketli olmasıdır. Heykellerde hareket pek fazla görülmez. Bu çalışma ile tam bir mekanik heykel yaptığımı söyleyebilirim. Heykel 120*180 ölçülerinde olup 210 cm yüksekliğindedir.

Püf Çiçeği adını vermiş olduğumuz bu eseri Elazığ Bahçeşehir Koleji ile birlikte İstanbul Deniz Müzesinde 29 Nisanda açılan ve konusu “Joy Of Life” (Yaşam Sevinci) olan 2. STEM Sanat Bienalinde sergiledik''dedi.

 

PÜF ÇİÇEĞİ İLE YAŞAM SEVİNCİNİ ANLATTILAR;

 “Püf Çiçeği” adlı çalışma, sergide ilgi çeken eserlerden biri oldu.Yaşama sevincini, rüzgarda etrafa saçılan tohumlarıyla yeni çiçekler açmasına olanak tanıyan “Püf Çiçeği” ile yansıttıklarını belirten Keçeci, öğrencilerin STEM eğitiminde farklı disiplinleri bir arada kullanma anlayışı kazandıklarını, bu eseri hazırlarken öğrencilerin teknoloji, matematik, fen ve mühendislik bilgilerini sanat anlayışlarıyla birleştirdiklerini sözlerine ekledi. 

STEM kısaca,  Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinin birleşiminden oluşuyor. STEM + A ise Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik ve Sanat (Art) olarak ifade edilmektedir.