PTT Personel Alımını Durdurdu

Nisa Yılmaz/ Personel alımına ilişkin çıkan haberlere ilişkin olarak açıklama yapan PTT A.Ş, alımların durdurulduğunu ve yeniden personel alımı ilanının hazırlanacağını açıkladı.

PTT Personel Alımını Durdurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT), personel alımı ilanını yayımlamıştı ve 2500 personel alacağını duyurmuştu. PTT, dün internet sitesinde yaptığı açıklama ile personel alımını durduğunu ve ilanın yeniden düzenlenerek yayınlanacağını duyurdu. PTT A.Ş, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından alınan kararla haber ve yorumların kamuoyuna yansıması üzerine doğru bilgilendirmek adına internet sitesinde yer alan açıklamada; “Ülkemizin istiklal ve istikbalinde yer alan PTT A.Ş., Sayın Cumhurbaşkanımızın teşvikleri ile başlatılan istihdam seferberliği kapsamında, Cumhuriyetimizin 100. yılı hedefleri doğrultusunda 2017 yılında 5000 personel istihdamı planlamış ve alımına hızla başlandı. Şirketimizce personel istihdamı Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik gereğince yapılmaktadır.

Buna göre, 2017/2 ve 2017/3 personel alımlarına ilişkin işlemler devam etmekte iken, Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) tarafından, anılan yönetmeliğin ilgili hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle, 09.07.2015 tarihinde Danıştay 16. Dairesinde açılan davada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen 01.06.2017 tarih ve YD İtiraz No:2017/337 sayılı karar Şirketimize 13.09.2017 tarihinde tebliğ edilmiştir.

Söz konusu karar ile Şirketimizce yapılan 2017/2 ve 2017/3 personel alımlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiş olduğundan, ilgili alım süresinde başvuru yapan adayların mağdur edilmemesi ve ihtiyaç duyulan personelin istihdamı için gerekli düzenlemeler yapılarak mer-i mevzuat çerçevesinde yeniden personel alımı ilanına çıkılacaktır.”