PROTOKOL KARŞILAMAKTAN ÇALIŞAMADILAR

İlimizde yaşanan depremin ardında çok sayıda devlet erkanı ile siyasiler de ilimize geldiler. Geçmiş olsun dilekleri ile birlikte birçoğu yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak istiyorlardı belki ama bu gelişlerin birçoğu çalışmaları olumsuz etkiledi.

PROTOKOL KARŞILAMAKTAN ÇALIŞAMADILAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oysa depremden saatler sonra Cumhurbaşkanı bizzat Elazığ’a gelmiş, gerekli tüm talimatları ilgili bakanlara vermiş, deprem bölgesindeki incelemelerinin ardından şehrimizden ayrılmıştı.

Yine depremin olmasından üç saat sonra üç bakanımız şehrimize gelerek Afet Koordinasyon Merkezini oluşturmuşlardı.

Bu aşamadan sonra ekibi ve afet koordinasyon merkezinin rahat çalışması ve gelen her türlü talebe yetişmesi gerekiyordu.

Ama ne yazık ki bu ekip bakan ve siyasetçi karşılamaktan yoruldu. Depremin vurduğu şehrin her bir noktasına ulaşma yerine havaalanı ile yıkılan üç bina arasında mekik dokumak zorunda bırakıldılar.

İlin valisi, belediye başkanı ve milletvekilleri, sanki böylesine bir afat durumunda da mecburlarmış gibi her uçak seferinde havaalanına taşındılar. Özel uçakla gelenler de cabası tabi.

Bu sarmalı kıran tek yönetici de Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze oldu. Bir-iki gün nezaketen de olsa misafirleri karşılasa da bu faaliyetin zaman kaybından başka bir şey olmadığını gördü ve tek başına mağdur hemşerilerimiz yanına koştu.

Onların çadırına girdi, eksikliklerini tespit etti, yapılabilecekler konusunda anında afet koordinasyon merkezine iletti ve soğuk havalarda gönüllere giren bir sıcaklık olmayı başardı.

Milletvekillerimiz ve Belediye başkanımız da her fırsat bulduklarında halkın içinde bulunduğu durumu yerinde görmek için şehir genelinde incelemelerde bulundular. Ancak keşke hep birlikte inceleme yapmak yerine bir görev ve mahalle dağılımı yapılsa da her bir yöneticimiz  tek olarak halkımızı ziyaret etse. Bu şekilde daha çok hemşerimize  ulaşma imkânımız olur diye düşünüyoruz.