PROJELER HAYATA GEÇİYOR

Elazığ'ın Palu ilçesinde hizmetler aralıksız devam ediyor.

PROJELER HAYATA GEÇİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

         

 

Elazığ Hakimiyet Gazetesi Elazığ’ın önemli ilçelerinden biri olan Palu’da hayata geçirilen projeleri inceledi.

Elazığ Hakimiyet Gazetesi Elazığ’ın ilçelerinde yapılan hizmetleri gündeme getirmeye devam ediyor.

Bu kapsam da Çarşı Mahallesi ile Yeni Mahalleyi birbirine bağlayacak olan alt geçit yapım çalışmaları devam ediyor.

 

ALT GEÇİT EN KISA SÜREDE HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK 

Palu Belediye Başkanı M.sait DAĞOĞLU, yaptığı açıklamada,’’ Palu'ya çok önemli bir yatırımı daha kazandırıyoruz. T.C.D.D. Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz Palu Alt Geçit Projesi’ne belediye olarak gerekli olan tüm desteği veriyoruz. Çalışmalar büyük oranda tamamlanmış durumda. Mümkün olan en kısa sürede alt geçit Palu'ya hizmet vermeye başlayacak. Bu sayede Çarşı Mahallesi ile Yeni Mahalle birbirine bağlanmış olacak. ‘’dedi.

 

GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ

Şeyh Ali Septi  Hazretlerine   gelen suyun azalmasına ilişkin çalışmaların yapıldığını da ifade eden Başkan Dağoğlu,’’Belediyemizce suyu çoğaltma ve rahat akmasına dayalı bir çalışma yapıldı. Yaptığımız  çalışmalar  ihtiyacı karşılayacak şekilde olacak.’’dedi.

 

KADINLAR ÇARŞISI PROJESİ BAŞLADI

Palu Belediyesi ilçedeki bayanlara yönelik başlatmış olduğu “Kadınlar Çarşısı” projesi kapsamında çarşının kurulacağı alan için kamulaştırma çalışmasını tamamladı.

Çarşının kurulacağı Cumhuriyet Mahallesinde TCDD’ye ait olan 3300 m² alanda yapılan kontroller neticesinde arazinin Palu Belediyesine satışı gerçekleştirilmişti.

Bu alanda mimari olarak estetik bir görüntüye sahip olacak tarzda 30 iş yeri yapılarak “Kadınlar Çarşısı” projesi kapsamında girişimci kadınların hizmetine sunulacak.

Bu kapsamda Palu Belediyesi  tarafından, ilçedeki bayanlara yönelik başlatılan  “Kadınlar Çarşısı” projesi yapımına başlanıldı.

PALU’YA YENİ SAĞLIK OCAĞI

Elazığ’ın Palu İlçesinde yeni bir sağlık ocağı yapılması için de çalışmalara başlanıldı.Arsa tahsisinin yapılmasının ardından yeni sağlık ocağı için ekipler çalışmaları hızlandırdı.Palu’nun Kültür  Mahallesinde yapılan Sağlık Ocağı’nın önümüzdeki yıl hizmete girmesi bekleniliyor.

 

BARAJ KURULARAK İŞLETİLECEK

Elazığ İli, Palu İlçesi sınırları içerisinde, Teke Deresi üzerinde Atek Yenilenebilir Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Damla Regülatörü ve HES Projesi (4,00 MWm/3,84 MWe) kapsamında baraj kurulup  işletilecek.

5.847.851 TL bedelli proje kapsamında bir adet regülatör, çökeltim havuzu, iletim tüneli, yükleme havuzu, cebri boru ve santral binası inşa edilecek. Projenin inşaat aşamasında 75, işletme aşamasında ise 10 personel çalışacak. Projenin ekonomik ömrü 2 yıl sürecek inşaat faaliyetlerinden sonra 50 yıl olarak öngörülüyor.