Profesyonel Yönetim İle Rahat ve Düzenli Bir Yaşam Mümkün

Nisa Yılmaz/Elazığ'a hizmet veren Elova profesyonel site yöneticiliği firma yetkilisi Ümit Tınarlı, Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

Profesyonel Yönetim İle Rahat ve Düzenli Bir Yaşam Mümkün
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elova Profesyonel Site Yöneticiliği Firma Yetkilisi Ümit Tınarlı, rahat ve modern yaşamın getirmiş olduğu, site sakinlerine konforlu, planlı ve güvenilir hizmet sunulması noktasında profesyonel yönetimin önemli olduğunu söylüyor.

Elazığ’da ilk kez yerli site yöneticiliği firmasını kurduklarını söyleyen Tınarlı,  şu açıklamayı yaptı: “Elazığ’da ilk kez yerli site yöneticiliği firmasını kurarak, sermayenin dışarı çıkmasını engellemiş olacağız. Tüm çalışan personelimiz Elazığ’da. Biz yatırımımızı Elazığ’a yapmak istiyoruz. Elazığ’ın uzun yıllardı en büyük sıkıntısı buydu. Dışarıdan gelen firmalar, Elazığ’da ticaretini yapıp, sermayesini başka şehirlere götürmesiydi. Artık Elazığ insanı da bu konuda bilinçlendi.

Profesyonel bir hizmet sunuyoruz. Tüm çalışanlarımız sertifikalı çalışıyor; kapıcı, güvenlik, sekreter… Bir site yönetiminde en önemlisi kapıcı hizmeti. Daha sonra temizlik, güvenlik ve sekreterlik hizmetleri. Bunları dört ana madde halinde yapıyoruz. Bunun yanında muhasebe işlemleri ve hukuki işlem yaptırım hakkımız da bulunuyor. En önemlisi hukuki yaptırım. Komşular arasında herhangi bir anlaşmazlık veya ödenek sıkıntısı yaşandığında avukatlarımız aracılığıyla hukuki yaptırım uygulayabiliyoruz. Avukatlarımız da Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre hukuki takibi başlatıyor.”

 

“7/24 Saat Kesintisiz Hizmet Sunuyoruz”

Tınarlı, kesintisiz hizmet verileceğini dile getirerek; “Profesyonel site yönetimi, apartmanlar ve site konusunda avantaj sağlıyor. Anlaştığımız firmalar var. Elektrik, tesisat veya diğer teknik problemler de daha ekonomik bir şekilde çözülüyor. Meydana gelen diğer eksiklikler ise yine 7 gün 24 saat hizmet süresi ile çözüme kavuşturuluyor.” dedi.

 

“Hukuki Yaptırım Uygulama Hakkımız Var”

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre gerektiğinde hukuki yaptırım da uyguladıklarını dile getiren Tınarlı, “Site yönetimi firmasının denetlemesi için her siteden, her daireden oluşan denetleyici bir ekip kuruyoruz. Bu ekip, bizim nereye, ne kadar harcama yaptığımızı istediği vakitte denetleyebiliyor. Tüm harcamalarımız faturalı bir şekilde yapılıyor. Sitede eğer daha büyük maliyet gerektiren sıkıntılar varsa, örneğin havuz gibi, yönetim kurulu kararıyla bu problemleri gideriyoruz.

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre hukuki işlemlerimizi yapıyoruz. Özellikle aidat için uygulanıyor bu işlemler. 90 günlük bir periyod belirliyoruz. Bu süre boyunca aidat ödemesi yapmayanlara uyarı niteliğinde bir tebligat yolluyoruz. Bir karşılık gelmediğinde de avukatlarımız hukuki işlemlere başlıyor. Yine komşular arasında meydana gelen anlaşmazlıklar için de hukuki yaptırıma başvuruyoruz. Elazığ’da en sık yaşanan problem halı sirkeleme olayı. Bu nedenden dolayı bir anlaşmazlık meydana gelirse hukuki işlemleri tekrar uyguluyoruz.”

 

“Profesyonel Yönetim, Hayatı Kolaylaştırıyor”

Avrupa’da modern hayatın bir gereklerinden olan profesyonel site yönetimi hakkında bilgiler veren Tınarlı, son olarak şunları söyledi: “Profesyonel yönetimi gören insanlar, yöneticilik yapmak istemiyor artık. Yöneticilik hem yorucu hem de zaman alıyor. Binalarda yöneticilikle uğraşanlar genellikle emekli olmuş kişilerdi. Binalarda doğal gaza geçildiği için yakıt için de bir yöneticiye ihtiyaç duyulmuyor.

Apartmanlarda aidat toplama olayı en sık yaşanan sorunlar arasında. İkincisi de sitelerdeki hane sayısının fazla olması. Hane sayısı fazla oldukça havuz ve peyzaj bakımı, ilaçlama giderleri de artıyor.  Dışarıdan bu işi yapan firmaları birkaçı, çok sayıda insanı dolandırdı. Dolandırıcılığın da önüne geçmek adına Elazığ’da yerli bir site yönetimi firmasının kurulması oldukça önemli.”