PROF. DR. MURAT BOYDAK, FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ADAY

Konya Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyelerinden Elazığ'lı Prof. Dr. Murat Boydak, bir basın açıklaması yaparak, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü için, Yüksek Öğretim Kurumuna müracaat ettiğini ve rektör adayı olduğunu belirtti.

PROF. DR. MURAT BOYDAK, FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ADAY
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezuniyetinin ardından akademik hayatına başlayan ve birçok bilimsel çalışmalarda yer alan Murat Boydak, Histoloji ve Embriyoloji kürsüsünde uzun yıllar bulunarak, 2017 yılında Profesörlük ünvanını elde etti.

Konya’da bulunduğu süre içerisinde Konya Elazığ’lılar Derneğinde 2. Başkanlık görevini de yapan Prof. Dr. Murat Boydak, yükseköğretim alanındaki bilgi ve birikimini, çok sevdiği memleketi olan Elazığ’da Fırat Üniversitesi Rektörlüğü gibi ulvi bir görevde kullanmak istediğini belirtti.

Dünya yaşamında yükseköğretimin sürekli diri kalmasını söyleyen Boydak,“Son pandemi olayı bizlere bir kez daha gösterdi ki bilimin sonu yok, bunun için dünyada lider ülke olmak durumundayız.Rabbim nasip ederse mesai mefhumu olmadan gece gündüz çalışmalarımız hep lider üniversite, lider ülke doğrultusunda olacak”dedi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Prof. Dr. Murat Boydak, birçok uluslar arası akademik makaleye sahip.