PROF. DR. DEMİRDAĞ, 'HOCALI KATLİAMININ 28. YILINI ANIYORUZ'

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Hocalı Katliamının 28. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

PROF. DR. DEMİRDAĞ, 'HOCALI KATLİAMININ 28. YILINI ANIYORUZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rektör Prof. Dr. Demirdağ mesajında;“İnsanlık tarihinin kara lekesi” olarak isimlendirilen Hocalı katliamının üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen hala hafızalarda yapılan bu vahşet taptaze yerini korumaktadır.

Tarihin en acımasız katliamlarından biri olan Hocalı Katliamı, kardeş ülke Azerbaycan'ın aziz milletine yönelik yapılmış ağır bir saldırıdır. Ermenistan birliklerinin 28 yıl önce Yukarı Karabağ bölgesinde yer alan Hocalı şehrine yaptıkları saldırı, aralarında çocukların, kadınların ve yaşlı insanların da bulunduğu 613 Azerbaycanlı kardeşimizin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanmıştır. Bu acı olay insanlık tarihine sürülen koca bir leke olarak tarihteki yerini almıştır.

Fırat Üniversitesi olarak; Hocalı Katliamının 28. Yılında saldırıda parmağı olan tüm güçleri şiddetle lanetliyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, Azerbaycan halkına taziyelerimizi sunuyoruz" dedi.