Prof. Dr. Açık: 'Başkasının açtığı yoldan giderseniz ayak iziniz çıkmaz'

SEZA Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Finans Dünyası Dergisi'nin Mayıs Ayı sayısının konuğu olarak Elazığ'da yaptığı yatırımlara ve yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Açık: 'Başkasının açtığı yoldan giderseniz ayak iziniz çıkmaz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Derginin, “Kadın Girişimci Öyküleri” bölümünde “Başkasının açtığı yoldan giderseniz ayak iziniz çıkmaz” başlığıyla yayınlanan röportajda Prof. Dr. Yasemin Açık çalışmalarının yanında deneyimlerini de paylaştı.

SEZA Çimento Yönetim Kurulu Başkanı ve Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Türkiye’nin en köklü ve önemli ekonomi dergilerinde olan Finans Dünyası Dergisi’nin Mayıs sayısına konuk oldu, Elazığ’a yaptığı yatırımlar ve yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Derginin “Kadın Girişimci Öyküleri” bölümünde yayınlanan röportajda Prof. Dr. Yasemin Açık, çalışmalarının yanında deneyimlerini de paylaştı.

Prof. Dr. Açık’ın “Başkasının açtığı yoldan giderseniz ayak iziniz çıkmaz” başlığıyla yayımlanan yazıda; Elazığ’da Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan en büyük özel sektör yatırımı olan Seza çimento fabrikasına da değinildi.

Prof. Dr. Yasemin Açık’tan övgüyle bahsedilen dergide “Prof. Dr. Yasemin Açık: Elazığlı bir akademisyen, iş insanı ve sivil toplum örgütü gönüllüsü. Cumhuriyet tarihi boyunca Doğu Anadolu Bölgesi’ne yapılmış en büyük özel sektör yatırımı olan Seza Çimento’yu 250 milyon dolarlık yatırımla kurdu. Bugün Elazığ’da 500 kişiye istihdam sağlıyor, aileleriyle birlikte en az 5 bin kişinin hayatına dokunuyor. Hayatını bölgelerarası gelişmişlik farkının azaltılması, gelir dağılımındaki eşitsizlikler, kadın erkek fırsat eşitliğinin sağlanması, kadının güçlendirilmesi, halk sağlığı, yerel kalkınmaya katkı konularına adayan Açık, daha çok istihdam ve daha çok insana ulaşabilmek, destek verebilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor” denildi.