PRESTİJ PROJE'DE SONA GELİNDİ

Elazığ şehir merkezi ile 3 mahalle ve 1 beldeyi taşkın zararlarından koruyacak olan Gümüşkavak Mahallesi (şorşor) Taşkın Koruma Projesi 1. kısım inşaatında sona gelindi.

PRESTİJ PROJE'DE SONA GELİNDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/ DSİ 9.(Elazığ) Bölge Müdürlüğü, Hamzabey Barajı, Kanatlı Barajı ve Sulaması projelerinin yanısıra taşkın ve rusubat zararlarından koruyacak olan projelerini de bir bir hayata geçiriyor. Bu amaçla Elazığ il merkezinin tamamını taşkın ve rusubat zararlarından koruyacak olan Gümüşkavak Mahallesi (Şorşor Deresi) taşkın koruma işi projesi kapsamında köprüler, menfezler, yaya geçitleri yapıyor.

GÜMÜŞKAVAK MAHALLESİ (ŞORŞOR) TAŞKIN KORUMA PROJESİ 1. KISIM İNŞAATINDA SONA GELİNDİ

Elazığ il merkezinin tamamını taşkın ve rusubat zararlarından koruyacak olan Gümüşkavak Mahallesi (Şorşor Deresi) taşkın koruma işi projesi hayata geçmeye başladı. Bu kapsamda,Elazığ şehir merkezi ile 3 mahalle ve 1 beldeyi taşkın zararlarından koruyacak olan proje Gümüşkavak Mahallesi (şorşor) Taşkın Koruma Projesi 1. kısım inşaatında sona gelindi.

ELAZIĞ’A  MESİRE VE REKREASYON ALANLARI KAZANDIRILMIŞ OLACAK

Elazığ şehir merkezi ile 3 mahalle ve 1 beldeyi taşkın zararlarından koruyacak olan proje ile aynı zamanda ilimize mesire ve rekreasyon alanları kazandırılmış olacak. İlk etapta yaklaşık 17 Bin  metre uzunluğundaki taşkın koruma tesisinde, Olgunlar Mahallesinde, Hicret Mahallesinde, Gümüşkavak Mahallesinde ve Akçakiraz Beldesinde olmak üzere 11 adet köprü, 30 adet brit bulunuyor.

FİZİKİ GERÇEKLEŞMESİ YÜZDE  95 OLDU 

Elazığ il merkezini taşkın zararlarından koruyacak olan projede, 6.100 metre beton duvar, 5.000 metre kargir duvar, 5.000 metre kanal kaplama betonu ve 10 köprünün imalatı tamamlandı.Korkulukların montajı ve trapez kanal beton yükseltme yapısı imalatları devam ediyor. İşin fiziki gerçekleşmesi % 95 seviyesinde.

ELAZIĞ’I TAŞKIN ZARARLARINDAN KORUYACAK

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü ; tersip bentleri, kuşaklama kandigerarı, açık ve kapalı kandigerar, menfezler, yol geçişleri, okul geçişleri, kemer köprüler, korkuluklar, su biriktirme yapıları, düşü yapıları, şelaleler gibi sanat yapılarını inşa edecek ve feyezanla gelecek taşkın sularıyla birlikte, yağmur suyu ve Kırkgöze’den gelen temiz suları Haringet Çayına mansaplayarak Elazığ’ı taşkın zararlarından koruyacak.

ÇEVRESEL KİRLİLİĞİ BERTARAF EDİLECEK

İlbank Elazığ Bölge Müdürlüğü ise; Devlet Su İşlerinin yapmış olduğu kanal güzergahları boyunca Elazığ’ın bütün atık sularını kolektörlerle Gümüşkavak, Akçakiraz, Yazıkonak ve Mollakendi üzerinden atıksu arıtma tesisine ileterek çevresel kirliliği bertaraf edecek.

 

ELAZIĞ’IN PRESTİJ PROJESİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Elazığ Belediyesi, İlbank ve Devlet Su İşleri’nin ortak çalışmaları sonucu hayata geçirilen ‘Şorşor Deresi Islah Projesi’’  Elazığ için büyük bir önem taşıyor. Elazığ'ın kırk yıldır çözülemeyen sorunları arasında bulunan Şorşor Deresi ve çevresi ıslah edilerek, rekreasyon alanı ve şehir için bir cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.

 

3 KURUM KOORDİNELİ ÇALIŞIYOR

Elazığ’da yağmur sularının tamamı ve atık suların bir kısmı daha önce Şorşor Deresi boyunca Kehli Deresi’ne oradan da Keban Baraj Gölü’ne akıyordu. Bu durum çevre kirliliğine neden olmakta ve  halk sağlığı alanında tehdit oluşturuluyordu. Bu sorunu bitirmek ve çözüme kavuşturmak için Elazığ Belediyesi, İlbank ve Devlet Su İşleri ortak bir çalışma ile ‘Şorşor Deresi Islah Projesi’ni hayata geçirdi. Proje bittiğinde Kanal boyunca Elazığ’ın bütün atık sularını kolektörlerle Gümüşkavak, Akçakiraz, Yazıkonak ve Mollakendi üzerinden atık su arıtma tesisine ileterek çevresel kirlilik sona erecek.