POLAT HAKİMİYET'E AÇIKLADI

TÜM HASTANELERİN FETHİ SEKİN ŞEHİR HASTANESİ'NE TAŞINMASININ ARDINDAN ESKİ HASTANE BİNALARININ HANGİ AMAÇLA KULLANILACAĞI MERAK KONUSU OLMUŞTU. BU ÇERÇEVEDE ESKİ HARPUT DEVLET HASTANESİ'NİN BİNASI ENGELLİ BARINMA MERKEZİ İLE 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ MERKEZİ OLUYOR

POLAT HAKİMİYET'E AÇIKLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/Aylardan beri atıl durumda olan eski Harput Devlet Hastanesi Binası Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile engelli vatandaşların kısa süreli kalacağı barınma merkezi olacak.

POLAT, HAKİMİYET’E AÇIKLADI

Konu ile ilgili Hâkimiyet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, Eski Harput Devlet Hastanesi binasının engellilerin bir araya geleceği, engelli sahibi ailelerin kısa süreli bir yere gideceği zaman engelli yakınlarını bırakacağı tedavi barınma ve bakım merkezi olacağını belirtti. Polat, ayrıca aynı binanın 112 Acil Sağlık Hizmetleri merkezi olarak tasarlandığını da ifade etti.

BİNA, FONKSİYONEL KULLANILACAK

Binanın bulunduğu arsanın geçmiş yıllarda bir hayırsever tarafından Sağlık Bakanlığına sağlık hizmetleri yapılması şartıyla bağışlandığını belirten İl sağlık Müdürü Polat, mevcut binanın yeniden sağlık hizmetleri veren bir kurum olması amacıyla bir proje geliştirdiklerini,  engelli ailelerin çocuklarını veya yakınlarını bir yere gideceği zaman kısa süreli tedavi barınma ve bakım merkezi olması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak binayı faal hale getirmek için çalışma başlattıklarını, binanın yarısını engelliler için, yarısını da 112 Acil Sağlık Hizmetleri merkezi olarak kullanacaklarını ifade etti.

HALKIN HİZMETİNE SUNULACAK

Engelli sahibi ailelerin artık bir yere gideceği zaman gönül rahatlığı ve huzur içinde uzman görevlilerin görev yapacağı merkezimize yakınlarını bırakıp gidebileceklerini belirten Polat, amaçlarının o binayı halkımızın hizmetine sunarak faal hale getirmek olduğunu söyledi.

OKUL OLUYOR

Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla kapanan hastanelerden biri olan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının ne şekilde değerlendirileceği ile ilgili geçtiğimiz aylarda önemli bir gelişme yaşanmış, okul olması yönünde girişimlerde bulunulmuştu.

Bu kapsamda Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesi ile birlikte kapanan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Eğitim Kampüsü olacağını Hakimiyet Gazetesi, 20 Aralık 2018 tarihinde manşetten duyurmuştu.

NE GELMEZ YAZIYMIŞ

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin okul olarak değerlendiril me önerisinin Sağlık Bakanlığı’na yazıldığını ancak bu konuda bakanlığın yazıya olumlu ya da olumsuz cevap vermediği biliniyor.

Hastane binasının akıbetinin resmi yazıyla belli olacağını ve ilerleyen zamanlarda net bir kararın alınacağı ifade ediliyor. Bilindiği gibi kapanan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi nedeniyle çevresinde bulunan esnaflar iş yapamadıkları nedeniyle hastanenin kapanmamasını istemişlerdi.

Kamuoyunun da Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin okul olması yönünde olumlu görüşleri dikkate alınırsa, ilerleyen dönemlerde kapanan binanın okul olarak hizmet vermesi esnaflar için de olumlu bir gelişme olacak.