PLATFORMDA YENİDEN DİRİLİŞ

ŞEHRİN PROBLEMLERİNİ TESPİT EDEREK ÇÖZÜM YOLLARI VE DEĞİŞİK KONULARDA YETKİLİLERİ RAPORLAR VE ÖNERİLER SUNMAK AMACIYLA KURULAN ELAZIĞ STK PLATFORMU, KENDİ REKLAMLARINDAN FIRSAT BULDU NİHAYET ASLİ GÖREVİNİ HATIRLADI

PLATFORMDA YENİDEN DİRİLİŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                                               

Şehirde ortak akıl oluşturmak ve problem olarak görülen meselelerde konunun uzmanları tarafından hazırlanan raporları yetkililere ve siyasilere sunmak amacıyla geçmiş yıllarda oluşturulan ve kurulduğu ilk yıllarda başta YİMPAŞ binasının yerinin Milli Eğitime devredilmesi, Harput’ta yeni bir külliye yapılması ile şehrimizin teşvik kapsamına alınması konusunda çalışmalar yürüten ve bunda başarılı olan STK platformu, son yıllarda asli amaçlarından oldukça uzaklaşan bir yapı arz ediyor.

BAŞARISIZLIĞI ÖRTME VASITASI

Yüzlerce derneğin üye olduğu ancak birkaçı hariç tüm derneklerin yönetim kurulu toplantısı yapmakta  bile yeteneksiz  olduğu  tabela dernek ve vakıflarının, kendi faaliyet alanlarındaki başarısızlıklarını ve faaliyetsizliklerini örtmek ve bu kompleksten kurtulmak için STK Platformu toplantılarında ve oluşturulan sosyal medya guruplarında boy göstermekten öte bir çalışması olup olmadığı ve  hangi başarılara imza attıkları merak ediliyor.

İTİBAR YOK EDİLDİ

Şehrimiz için çok güzel niyetlerle ve samimi gayretlerle kurulan ve şehrin sorunlarını çözme dışında hiç bir gayesi ve B planı olmayan başarılı dönemlerden sonra STK platformu son yıllarda; siyasi ve idari bir makama gelmek isteyenlerin gösteri alanı haline geldi.

Kendi mesleklerinde ve bulundukları görevlerde hiçbir başarı sağlayamadığı halde, kendilerinde büyük bir yetenek olduğunu düşünen ve   şöhret zaafiyetini her fırsatta gösteren bazı isimlerin, STK platformunu sıçrama ve kendini gösterme zeminine dönüştürme gayretleri, güzel niyetlerle kurulan bu yapıyı oldukça aşındırdı ve itibarsızlaştırdı.

LAF ÇOK BAŞARI YOK

STK platformunun son yıllarda ortaya koyduğu ve daha çok kendi reklamlarını kapsayan tablonun bu yapıya olan güveni sarstığı gibi platformda öne çıkma arzusunu ileri seviyede gösteren ve bu özellikleriyle toplumun vicdanında olumsuz bir yer edinen isimlerin platform adına sosyal medyada poz vermesi ve ahkâm kesmesi de platformun  etkinliğini ve saygınlığını tüketme sürecini hızlandırdı.

STK Platformunun son dört yıl içinde ehil insanlar yerine, bir yerlere gelme ve ulaşma planı ve hesabı olan  isimlerin kontrolüne geçmesiyle birlikte ciddi bir yara aldığının altını çizen ve bu durumdan tüm STK’ların zarar gördüğünü ifade eden STK yetkilileri, bu süre içerisinde aşınmaya karşı tavır koyacak bir platform başkanının bulunmamasının da önemli bir şanssızlık olarak yorumladılar.

 

YENİ PLATFORMLAR

Elazığ STK Platformunun yetersizliği ve etkisizliği karşısında bazı vakıf ve derneklerin yeni bir platform kurmak zorunda kaldığına işaret eden bazı STK yetkilileri, ELHAK ismiyle kurulan platformun toplumun ve şehrin sorunlarına daha duyarlı ve samimi olduklarına dikkat çekti. STK başkanları, bu platforma üye olan STK’ların terk dertlerinin şehir ve şehrin insanları olduğuna vurgu  yaptılar.

YENİDEN DİRİLİŞ

Son yıllarda bir fetret dönemi yaşasa da dönem sözcülüğüne Prof. Dr. Kenan Peker’in seçilmesinin ardından akademik bir disiplin altına alınan ve bazı hedefler ortaya konulan STK platformuna bir ciddiyet geldi.

Sosyal medya hesaplarında yapılan özel uyarılar sonuç verdi ve gereksiz ve ilgisiz paylaşımlar ile kendi reklamlarını yapan paylaşımlar önemli oranda engellenmiş oldu.

Bu olumlu gelişmelerin ardından yıllar sonra STK Platformu şehrin tüm sorunlarını kapsamıyor olsa da bir gündem belirledi ve üyeleri toplantıya çağırdı.

Gündemin önceden belirlenmiş olmasını da önemli ve gerekli bulan STK başkanları, şimdiden bu konularla ilgili önerilerini hazırlamaya başladılar bile.

İşte 1 Ekim 2019 Salı günü saat 19.00'da Birlik Vakfı Konferans salonunda gerçekleştirilecek STK Platformunun toplantı gündem maddeleri:

 

- TOBB -ETSO Elazığ İl ve İlçeleri Ekonomi Raporunun tüm katılımcılara dağıtılması

- Elazığ'ın geleceğe hazırlanmasında katılımcılara görüş ve öneriler anketinin uygulanmasıyla ortak vizyon oluşturması sürecinin başlatılması

- STK platformunun bugüne kadar yaptıklarının kısa özeti ve eleştirilerin/katkıların alınması - Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın Elazığ için hizmetleri, yaptıkları ve yapılacakları konusunda hitapları (tensip buyururlarsa)

 - Sokak hayvanlarının korunması ve sokak güvenliğinin sağlanması -ETSO'nun İpek böcekçiliği ve İpekyolu projeleri ile diğer projeleri hakkında bilgilendirme

- Diş hekimliği fakültesinin ihtiyaç analizi (Prof.Dr. Yaşar Doğan beyin kısa bilgilendirmeleri)

- Kamu kurum yöneticilerinin yönetim ve yönetici ruhu açısından değerlendirmesi ve kendilerine yardımcı olunması

 - Harput'un turizm potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik STK platformu projesi

-İşsizlik sorunu için ilimizde uygulanacak SODES proje başvuru öncelerinin belirlenmesi

- Çevik Kuvvet binasının taşınması konusu ve Polis okuluna öğrenci alınması

- Ford Baskil kavşağının standartlara uygun hale getirilmesi

- AKSA Elektrik Park23 yanında Malatya çevre yolundaki çevre kirliliği sorunu

-Yeni öğretmen evinin inşası

 - Stat ve Fuar alanı meselesi

- Harput Sosyal Bilimler Üniversitesi kurulması

- 11 Kasım Ağaçlandırma kampanyası

 -  Elektrik dağıtım bedelleri ve doğalgaz fiyat artışları konusu

- STK Platformu sivil hareket Sosyal Adalet Projesi - STK Platformunun devam eden hayvan hakları projesi

- STK platform güncel listesindeki eksiklerin tamamlanması.

ÜÇ GÜNDEM DE BİZDEN

Şehrin belli başlı sorunlarını gündeme alan STK Platformuna üç gündem maddesi de biz öneriyoruz.

1-Hamza Bey içme suyu projesi hangi aşamada ve aksaklık yaşanan konular nelerdir? Yetkililerimiz bu konuda hangi çalışmaları yapmışlardır ?

2-Uluova ve Kuzova sulama projesi hangi aşamamadır ve sorunların çözümü için neler yapılmıştır?

3-Aylık toplantılara bir siyasinin davet edilerek, milletvekillerimizin Elazığ için yapmış oldukları çalışmaları ve gelmiş oldukları noktaları düzenleyecekleri aylık toplantılar halinde kamuoyuna duyurmalarının sağlanması. . Bu yapıldığı takdirde bilgi kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak ve hemşerilerimiz de birinci ağızdan doğru bilgiye ulaşma fırsatı yakalamış olacaklardır.