PKK ve İŞİD sorunu artık Ortadoğu'nun değil, Avrupa'nın da sorunudur

Kan­dil­de ki, cel­lat­la­rın keyfi bo­zul­maz­sa PKK'nın sonu gel­me­yecek gibi

PKK ve İŞİD sorunu artık Ortadoğu'nun değil, Avrupa'nın da sorunudur
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kan­dil­de ki, cel­lat­la­rın keyfi bo­zul­maz­sa PKK’nın sonu gel­me­yecek gibi. Sil­van ‘da Cizre ‘de Si­lo­pi’de sokak ça­tış­ma­la­rı devam eder­ken, HDP’li Yük­sek­dağ Dev­le­tin Po­li­si’ne “şe­ref­siz” Bu ül­ke­nin Cum­hur­baş­ka­nı­na ise ağza alın­ma­ya­cak ha­ka­ret­ler ede­rek, “beni de öl­dü­rün” diye hay­kır­dı.
Cuma Kod adlı Cemil Bayık, “Sil­van ‘da si­vil­ler öl­dü­rü­lü­yor” di­ye­rek 6-7 Ekim Ko­ba­ni olay­la­rı­nın pro­va­sı­nı yap­mak is­te­di ancak halk tepki ver­me­yin­ce ba­şa­rı­lı ol­ma­dı.
Son bir haf­ta­nın özeti bu.
Dü­şü­nün bir kere Kürt gar­daş­la­rı­mın oy­la­rı ile se­çil­miş bir Mil­let­ve­ki­li(!) Dev­let­tin Po­li­si­ne ve bu ül­ke­nin Cum­hur­baş­ka­nı­na ağız do­lu­su galiz kü­für­ler ile teh­dit­ler sa­vu­ru­yor. 
Evet De­mok­ra­si di­yo­ruz yaa, Biz­ler De­mok­ra­si­ye bo­ğul­muş bir ül­ke­yiz. 
Eğer De­mok­ra­si yoksa Mil­le­tin ve­ki­li (!) Polis’e Cum­hur­baş­ka­nı­na teh­dit­ler sa­vu­rup kü­für­ler ede­mez. Dün­ya­nın hangi ül­ke­sin­de Mil­le­tin ve­ki­li(!) Po­li­si­ne ve Cum­hur­baş­ka­nı­na teh­dit­ler sa­vu­ra­bi­lir?
Aynı Mil­let­ve­ki­li Fran­sa da ya­şa­nan kanlı olay için ağıt­lar ya­kar­ken, bu top­rak­lar için ca­nı­na veren şe­hit­ler için gü­lü­cük­ler sa­vu­ru­yor ve Ül­ke­mi­zin Doğu ve Gü­ney­do­ğu­sun­da, Fi­lis­tin’de Su­ri­ye ‘de ya­şa­nan­la­rı gör­mez­lik­ten gelen Dünya ile bir­lik­te Fran­sa da ya­şa­nan­la­ra ağ­la­ya­rak kı­nı­yor. 
Sahi nasıl bir Dünya bu?
Katil SİSİ Mısır da 4 bin ki­şi­yi katl eder­ken sesiz kalan Batı, Fran­sa da ya­şa­nan sal­dı­rı için ağ­la­ya­rak or­ta­lı­ğı vel­ve­le­ye ve­ri­yor. Ha­tır­la­yın Batı ül­ke­ler dü­şü­rü­len Rus uça­ğı­na bile cılız tepki gös­ter­miş­ti. 
Batı, Sa­de­ce kendi ca­nı­nı acı­tan değil, baş­ka­la­rı­nın can­la­rı­nı yakan terör ör­güt­le­ri­ne de tavır koy­ma­lı. 
Ba­kı­nız, PKK ‘nın ha­mi­si, Er­me­ni Asala ‘nın mer­ke­zi olan Fran­sa et­ti­ği­ni çe­ki­yor as­lın­da. Ama, Ciddi bir sor­gu­la­ma/hesap sorma ye­ri­ne Haçlı sa­va­şı baş­lat­tık di­ye­bi­li­yor.
Sahi nasıl bir Dünya bu?
Başa dö­necek olur­sak, PKK’nın cel­lat­la­rı Kan­dil­de keyif ça­tar­ken Tür­ki­ye bun­la­rın ke­yif­le­ri­ni boz­maz­sa Sil­van, Cizre ve Si­lo­pi ‘de olay­lar devam edecek ve bu işin sonu daha da kö­tü­ye gi­decek. 
Ba­tı­lı ül­ke­le­rin te­rö­re karşı yap­ma­sı geren şu; Ortak bir kara or­du­su ku­ra­rak, hem PKK ya karşı hem de İŞİD’e karşı sa­vaş­mak­tır. PKK so­ru­nu ve İŞİD so­ru­nu artık Or­ta­do­ğu’nun değil, Av­ru­pa nın da so­ru­nu­dur.
Selam ve Dua ile