PERTEK KÖPRÜSÜ UNUTULDU MU?

KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ İLE ESKİ STADYUMU YIKARAK YERİNE YENİ STADYUM YAPILMASI GİBİ ÇOK DA ACİL  OLMAYAN PROJELERİ HAYATA GEÇİREN ANLAYIŞIN, KARADENİZ'İ DOĞU VE GÜNEYDOĞU İLE AKDENİZ'E BAĞLAYACAK PERTEK KÖPRÜSÜ'NE NE ZAMAN SICAK BAKACAĞI MERAK EDİLİYOR ?

PERTEK KÖPRÜSÜ UNUTULDU MU?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizi ilgilendirdiği kadar Doğu-Güneydoğu ve Akdeniz Bölgesini Karadeniz’e en kısa yoldan bağlayacak olan Pertek Köprüsü’nün ne zaman yapılacağı merak konusu oldu.  Bölgeler arasındaki bağlantıyı en kısa mesafede sağlayacak olan Pertek Köprüsü’nün yapılması ile birlikte ülkemizin ticari hayatında da önemli bir gelişme sağlanmış olacak.

SÖZLER VERİLDİ AMA…

Pertek Köprüsü’nün önemini bilen ve bu konuda adım atılması gerektiğine inanan birçok siyasi ve yöneticinin söz vermesine rağmen bugüne kadar adım atılamaması merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın söz verdiği Pertek Köprüsü’nün yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğü de fizibilite hazırlıklarına başladığı öğrenildi.

 

YOL AĞI TAMAMLANDI

Yapılacak Pertek Köprüsü’nün bölgeler arasındaki bağlantıyı daha kısa süreye indirmek amacıyla Pertek-Tunceli arasındaki yolun, geçtiğimiz yıllarda duble yol ve daha konforlu olarak yapılarak hizmete açıldığını ifade eden vatandaşlar, Elazığ-Pertek feribot iskelesi arasındaki yolun da ıslah edilerek daha güzel hale getirildiğine dikkat çektiler.

50 DAKİKALIK YOL 25 DAKİKAYA DÜŞTÜ

Tunceli ile Elazığ arasındaki 52 kilometrelik yol ağının virajları ortadan kaldırıldıktan sonra 44 kilometreye düştü ve bu transit yol sürücülerin de beğenisini kazandı.  Önceden yaklaşık 50 dakika süren yol şu an normal hızla 25 dakika sürüyor.

 

YOLLAR KÖPRÜYÜ BEKLİYOR

Pertek Köprüsü’nün Ağın, hatta hiç de ihtiyaç bulunmadığı halde Kömürhan Köprüsü’nün yeniden yapılmasından çok daha önemli ve stratejik olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, şehre ekonomik, ticari ve turizm açısından hiçbir katkısı olmayacak  yatırımlar yerine Pertek Köprüsü’nün bir an önce yapılmasının tüm bölgeye can damarı olarak hayat suyu vereceğini ifade ediyorlar.

 

SİYASİLER SEÇKİNCİ OLMALI

İllere değişik bakanlıklar ve kurumlar tarafından yapılacak hizmetlerin, kamuoyunu siyasi olarak rahatlatmak için yapılmaması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, mevcut haliyle ihtiyaca fazlasıyla cevap veren Kömürhan Köprüsü ile yeni stadyum yapılması kararının yanlış olduğu, sırf kamuoyunu rahatlamak adına elimizdeki stattan olup Elazığsporumuzun maç yapacak bir sahasının olmadığı bir konuma düşürmenin izahı olmadığını ifade ediyorlar.

Pertek köprüsü gibi şehirlere ve ülkeye kazanç getirecek, Doğu ve Güneydoğuyu Karadeniz’e açacak bir kapı olacak bir projeyi yıllarca öteleyip bunun yerine çok da elzem olmayan fantastik projelere zaman ve kaynak aktarmanın doğru bir yaklaşım olmadığını belirten vatandaşlar,  bu konuda hem bürokratların hem de siyasilerin olaya önem vermelerinin daha doğru olacağını ifade ediyorlar.

 

HAKİMİYET GAZETESİ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Hakimiyet Gazetesi 29 Nisan 2019 tarihinde ‘’PERTEK KÖPRÜSÜ NE ZAMAN YAPILACAK?’’ başlığıyla gündeme getirmiş ve Pertek Belediye Başkanı  Ruhan Alan’dan konu ile ilgili bilgiler almıştı.

 

BAŞKAN ALAN HAKİMİYET GAZETESİ’NE AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

Başkan Alan yaptığı açıklamada,’’ ’’Karayolları Bölge Müdürlüğümüzle görüşmelerimiz oldu.Şuan için henüz net bir şey yok.Köprü Pertek için önemli.Çünkü bu köprü yapılırsa,ilçemize ekonomik bir katkı sağlanır.’’ demişti.

 

KÖPRÜ YAPILIRSA PERTEK-ELAZIĞ ARASI  DAHA YAKIN OLACAK

Ruhan Alan, ’’Eğer köprü yapılırsa ilçemize turizm anlamında katkısı olacak.Yani geniş anlamda katkıları olacak.Hazar Gölü’nün etrafına çok büyük yatırımlar yapılıyor.İnsanlar göl manzaralı yerlere yatırımlar yapıyorlar.Ulaşım sorunu olmadığı için bunlar yapılıyor. Elazığ’a en yakın ilçe Sivrice,Pertek köprüsü yapılırsa Pertek Sivrice’den daha yakın olacak Elazığ’a.’’ diye ifade etmişti.