PERSONELE İHTİYACIMIZ VAR

Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Doğan,'' 'Hastanenin kapanması söz konusu değil ancak yeterli hizmet veremediğimizden dolayı neredeyse hastane kapanma noktasına gelmiştir. Acilen 25 temizlik personeline ve 20 teknik personele ihtiyacımız var.''dedi.

PERSONELE İHTİYACIMIZ VAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Doğan, Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

 

HASTA ORANINDA İSE YÜZDE 70 ORANINDA AZALMA MEVCUT

Prof. Dr. Yaşar Doğan,’’2,5 yıldır hastane bazında 5 yıldır fakülte bazında hizmet verdiklerini belirterek, “Son iki yılda bakılan hasta sayısı 36 bin. Mükerrer hasta sayısı bakımından günlük hasta sayımız 400 civarında. Son üç ayda başta temizlik personel ve teknik personel olmamasından dolayı kontrollü hastalarda yüzde 50 oranında sıfır girişli hasta oranında ise yüzde 70 oranında azalma mevcut” diye konuştu.

 

PERSONEL YETERSİZLİĞİNDEN DOLAYI FAZLA HASTA ALAMIYORUZ

Fırat Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Doğan, ‘’Normalde günlük hasta Elazığ ‘da 700 ile 800 arasında olması lazım. Fiziki mekan ve personel yetersizliğinden dolayı fazla hasta alamıyoruz.’’dedi.

 

PERSONEL İSTEMEMİZE RAĞMEN TALEPLERİMİZE CEVAP ALAMADIK

Prof.Dr.Doğan, “Son iki aydır sıkıntılardan dolayı yüzde 70 oranında azalma var. Azalmanın tek nedeni personel sıkıntısı,ayrıca  temizlik personeli  ve dezenfeksiyon personeli olmamasından kaynaklı. Ağız ve Diş sağılığı direkt olarak dezenfeksiyonla alakası olduğundan dolayı cihaz temizliği yapacak sterilize edecek fiziki mekanları temizleyecek elemanımız yok. İki yıldır resmi olarak yazışmalar yaptık personel istememize rağmen taleplerimize cevap alamadık. Personel sıkıntısı hasta sayısının azalmasına neden olmakta bu da Elazığ’a yansımaktadır.”

 

ACİLEN 25 TEMİZLİK PERSONELİNE VE 20 TEKNİK PERSONELE İHTİYACIMIZ VAR

“Hastanenin kapanması söz konusu değil ancak yeterli hizmet veremediğimizden dolayı neredeyse hastane kapanma noktasına gelmiştir” diyen Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Doğan, “Çünkü şu an temizlikte  öğrencilerimiz yardımcı oluyor.Vefakar öğrencilerimiz biz bu işi yapmıyoruz derse haklılar. Hijyen olmadığından dolayı fazla hasta alamıyoruz. Personel sıkıntısı halka yansıyor. Biz okyanusu geçerken derede boğuluyoruz. Bizim fakültemiz Türkiye’de ender borcu olmayan kasasında parası olan bir hastane. Şu an 292 öğrencimiz eğitim görüyor. Acilen 25 temizlik personeline ve 20 teknik personele ihtiyacımız var. 250 Ünitelik bir hastaneye ihtiyacımız var. Olursa Elazığ, Bingöl, Tunceli’den gelen hastalara kaliteli hizmet verebiliriz” dedi.