PERİYODİK KONSERLER DEVAM EDİYOR

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü periyodik konserleri ve programlarına devam ediyor.

PERİYODİK KONSERLER DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koro Müdürü Olcay BÜRHAN yaptığı açıklamada, Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu olarak 2019 yılının ilk konserinde Klasik Türk Müziğinin büyük üstatlarından Rakım Elkutlu hocamızın bestelerinden oluşan bir repertuarla izleyicilerimizin karşısına çıkacağız; Koro Şefi Kenan Çimtay yönetiminde Koromuz sanatçılarının solo ve koro olarak seslendirecekleri bir birinden güzel eserleri izleyicilerimizin beğenisine sunacağız.’’dedi.

Bürhan,’’Ayrıca Klasik Türk Müziğimizin büyük bestekârlarından Rakım Elkutlu 1869 yılında İzmir’de doğdu. İlkokulu mahallesinde bitirdikten sonra, orta öğrenimini İzmir İdadisi’nde tamamladı. Amcası Mevlevi şeyhi Emin Dede’den ve Zağralı müderris İsmail Efendi’den İslâmi ilimler öğrendi. Rakım Hoca da her ünlü musikişinasımız gibi musiki çalışmalarına çok erken, daha yedi yaşında iken amcası Emin Efendi’den meşk ederek başladı. Hepsi bu tarikata mensub olan aile büyükleri ile mevlevihanede yapılan ayinlere katılarak musikimizi tanımağa çalıştı. Bundan dolayı dinî musikimizi ve mevleviliği iyi bildiği için daha sonraki yıllarda kudümzenbaşı oldu. İzmir’in kurtuluşundan sonra Adliye’de memur olarak çalıştıysa da bu görevde fazla kalmadı. Uzun yıllar “İzmir Musiki Cemiyeti”nin başkanlığını da yapmıştır. Rakım Hoca dinî ve dindışı musikimizin Durak, İlâhi, Kâr, Beste, Semai ve Şarkı formunda dört yüz elliye yakın eser vermiştir. Bazı eserlerini de o günlerin zevk ve sanat anlayışına göre bestelemiştir. Bunlardan Şehnaz” Sakiya mey sun ki. “, Uşşak “Ey keman ebru. ..”, Hisar-Aşiran “Ol nihal-i bağ-ı eda. “, Karcığar ”Nâz olur dem beste” güfteli dört Beste ile “Bilmem kime yâhud neye uyduk. ..”, Rast Nakışı ile “O şuha sad safa. . . “güfteli Hüseyni Kâr’ı büyük formdaki eserlerinin bazılarıdır. 4 Aralık 1948 tarihinde İzmir’de vefat eden Rakım Elkutlu’yu vefatını 70 yılında Elazığ Devlet Korosu olarak rahmetle ve minnetle anıyoruz.’’diye ifade etti.

Olcay Bürhan,Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde 18.01.2019 Cuma günü Saat: 20:00’de Koro Şefimiz Kenan ÇİMTAY yönetiminde izleyicilerimize sunacakları konserimizde Rakım Elkutlu Besteleri isimli konser ile ilgili Solo ve Koro olarak seslendirecekleri bir repertuarla izleyicilerin karşısına çıkacaklarını belirtti.