Peri masalı kaldığı yerden!

Geçtiğimiz sezon play-off şampiyonluğuyla adını süper lige yazdıran Elazığ İl Özel İdare, süper lig serüvenine de galibiyetle başladı

Peri masalı kaldığı yerden!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Kübra Kabukçu

Herbalife Nutration Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 1. Haftası’nda Elazığ İl Özel İdare, deplasmanda İzmit Belediyespor’la karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz sezonu çifte kupayla kapatan ve adını süper lige yazdıran potanın perileri, süper lig kariyerine de galibiyetle start verdi. Cumartesi günü saat 17.00’de Kocaeli Atatürk Spor Salonu’nda dolu tribünler önünde oynanan maçta İzmit Belediyespor’a konuk olan kızlarımız, uzatmaya giden maçta rakibini 101-100 yendi.

Büyük heyecana sahne olan karşılaşmayı İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eşi Murat Hürriyet, oğlu Aras Hürriyet, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Bulut, İzmit Belediyespor Kulübü Başkanı Yusuf Erenkaya, İzmit Belediyespor Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Uğur Koştur da tribünden takip etti. 

Maça etkili başlayan temsilcimiz, ilk periyodu 23-20’lik üstünlükle tamamladı. İkinci periyotta etkisini arttıran Elazığ’ın perileri devreye 43-34’lük üstünlükle girdi. Karşılıklı sayılarla geçilen 3. periyotta İzmit Belediyespor farkı azaltsa da bu çeyrek de temsilcimizin 60-55’lik üstünlüğü ile geçildi. Nefesleri kesen son periyotta skor dengelendi. 84-84’lük eşitlik maçın skoru olurken, mücadele uzatma periyoduna taşındı.

Uzatma periyodunda yabancı yıldızlarının oyuna ağırlığını koymasıyla Bordo-Beyazlı ekibimiz salondan 101-100 galip ayrıldı.

Elazığ İl Özel İdare’nin Birleşik Amerikalı yıldızı Riqouna Williams kaydettiği 36 sayıyla galibiyette başrol oynarken, Kia Vaughn 21, Kübra Erat 15 ve Lauren Ervin 11 sayıyla çift hanelere ulaştı.

Lige güzel bir başlangıç yapan kızlarımız, Herbalife Nutration Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 2. Haftası’nda sahasında Bellona Kayseri Basketbol ile karşı karşıya gelecek.