PEGASUS NEREYE UÇUYOR?

PEGASUS NEREYE UÇUYOR?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava yolu sektöründe önemli bir yere sahip olan ve ilimizden de yoğun yolcu trafiği sebebiyle önemli karlar elde eden Pegasus şirketi ani bir kararla ilimizden farklı şehirlere birçok hattını iptal etmiş, Ankara ve İstanbul sefer sayılarını da azaltmış.

Bu karara neden gerek duyuldu bilinmez ama büyük bir ihtimalle ekonomik gerekçeler öne sürülecektir.

Yer bulunmayan, bulunduğu takdirde de fahiş fiyatların oluştuğu bir sektörde “zarar ediyoruz” mazereti ne kadar doğru bilemiyoruz. Ama bu konuda ilgili şirketin kararını yeniden gözden geçirmesini istiyoruz.

Bu kararı şehrimizle ilgili önemli konularda her zaman tavrını koyan ve kamuoyu oluşturma konusunda ciddi adımlar atan Kanal Fırat Televizyonu Twitter’da “UçurElazığıPegasus” etiketiyle kampanya başlattı. Bu kampanyaya her kesimden destek geldi ve binlerce paylaşım yapıldı.

Ak Parti dışında beş siyasi parti ve STK'lar da kampanyaya destek verdiler. Bizler de Hakimiyet Gazetesi olarak bu kampanyaya destek oluyor ve Pegasus Şirketinin Elazığ’a yönelik aldığı kararlara tepki gösteren kampanyayı destekleyerek  “UçurElazığıPegaus” diyoruz”

 

Şehrin böylesine önemli bir meselesinde sessizliği gömülen Ak Partili milletvekilini gözler aradı ama onlar ilçe parti bayramlaşmasından fırsat bulamadıkları için olacak ki bu konuya hala temas edemediler ve hatta gündemlerine bile almadılar.

Özel yemekli toplantılar ve yarenlik edilen meclisler toplamaktan fırsat bulamayan milletvekili danışmanlarının da gündemine girmedi Pegasus’un uçuş iptalleri…

Oysa şimdi bir milletvekilimizin danışmanı aslanlar gibi çalışsa ve Pegasus’un Elazığ’a uçuş sayıları, doluluk oranları, yolcu sayıları ve ortalama bilet fiyatları ile ilgili bir rapor hazırlasa, buna farklı şehirlerin uçuş ve yolcu sayılarını mukayese eden bir raporu da ekleyip danışmanlığını yaptığı milletvekiline verse, milletvekilimiz de önce bu raporları Pegasus şirketinin en tepe yöneticisine, ardından da Ulaştırma bakanına sunma cesaretini gösterip ardından da bu faaliyetlerini kamuoyuna duyarsa; Namık Kemal’in ünlü eseri Vatan Yahut Silistre’de Abdullah Çavuş’un dediği gibi kıyamet mi kopardı?

Ama nerde o danışman nerde o milletvekili…