PANDEMİ'NİN MAĞDURLARINDAN 'SERVİS ŞOFÖRLERİ'

Başak MERAL GÜNDÜZ/Elazığ Şoförler,Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şevket Toraman,okullarda bazı sınıflarda yüz yüze eğitimin açılmasına rağmen haftada 2 gün okula gidecek öğrencilerin velilerinin çocuklarını servise yazdırmadığını söyledi.

PANDEMİ'NİN MAĞDURLARINDAN 'SERVİS ŞOFÖRLERİ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de korona virüsü pandemisinin görülmesinin ardından okullar kapatılmış, servis şoförleri de çalışamaz duruma gelmişti.Elazığ Şoförler Otomobilciler Oda Başkanı Toraman,servis esnafının 9 aydır iş yapamadığını ve mağdur durumda olduklarını belirterek, bazı sınıfların açılmasına rağmen 2 gün okula giden öğrenciler için velilerin servis araçlarını tercih etmediğini ifade etti.

Çok az sayıda velinin çocuklarını servise kayıt ettirdiğini dile getiren Şevket Toraman,“Okullarda bazı sınıfların açılmasına rağmen servisçilerde iş yok. Haftada 2 gün için kimse çocuğunu servise vermez. Haftada 2 gün ayda 8 gün eder. Servisçilerin birçoğu okulların önünde ama kayıt olan pek yok. Velilerin büyük bir çoğunluğu, ‘haftada 2 gün biz kendimiz getirip götürürüz’ diyorlar. Her serviste üç yada beş öğrenci oluyor.Velilerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını servise verebilirler.Gereken tüm tedbirler alınmış durumda”dedi.

 

ESNAFIMIZ SIKINTI İÇERİSİNDE

Toraman,”İlimizde 24 Ocak 2020 ‘den bugüne kadar esnaflarımız çok ciddi sıkıntı içerisinde.Şehir içi toplu taşımasından, öğrenci servisinden, taşımalı eğitiminden belde ve köylere çalışan araçlarımız fabrikalara personel servisi yapan esnaflarımız şehirlerarası çalışan otobüsler, kamyoncu esnaflarımız çok sıkıntı yaşadı ve yaşamaya da devam ediyor. Onlarla birlikte bakmakta olduğu aileleri de sıkıntılar yaşıyor.Bunalım had safhada.Yardım eden esnafımız yardım isteyen konumuna gelmiştir. En büyük zararı toplu taşıma yapan minibüsler, öğrenci servisleri, taşımalı eğitim yapanlar, ticari taksi, kamyoncu, otobüsçü sektörün tamamı zarar görmüştür.”dedi.

 

ESNAFIMIZA DESTEK OLALIM

Şevket Toraman”Esnaflarımızın kullanmış oldukları faizsiz kredilerin geriye dönük ödeme konusunda yaşanan bu süreç içerisinde iş yapamaz halde oldukları için  ödemelerin bir yıl ertelenmesi çok iyi olacaktır.Bu esnafımıza destek olmamız gerekiyor.Ayrıca mazot desteği verilebilir,Bağkur ve SSK primlerinde destek olunmalıdır.Bizler tüm talepleri gereken yerlere iletiyoruz,olmayacak hiçbir şey istemiyoruz”dedi.