PANDEMİ KURULU

PANDEMİ KURULU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları ile her ilde kurulan “Pandemi Kurulları” Vali Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında toplanarak mahalli nitelikteki kararları ile takdir topluyor.

İlk toplantısını cumartesi günü yapan ve başta Kapalı Çarşı ve belediye İş Merkezi olmak üzere birçok merkezi kapatan “Pandemi Kurulu” dün de toplanarak önemli kararlara imza attı.

Sanayi sitesi ile sebze halinin çalışma saatlerini, düzenleyen, seyahat etmeyi zorunlu şartlara bağlayan, geri dönüşüm çalışması yapan firmaların faaliyetlerini durduran, sosyal izolasyonu asgari düzeye düşüren çocukların; ilimizde yer alan alışveriş merkezleri, market, pazar yerlerine girişlerini yasaklayan Pandemi Kurulu önemli bir ayrıntıyı da es geçmeyerek olası kıtlık senaryolarının da önüne geçmiş oldu.

Pandemi Kurulu, mevsimlik işçilerin sağlık taramasından geçilmesi ve ilgili kurumun sürekli denetlemesi şartı ile şu karara imza attı.

“Tüm bu hususlarla birlikte çiftçilerin üretim alanına erişimini kısıtlamayacak ve hasat edilen ürünler ile tarımsal girdilerin pazara ulaşımını engellemeyecek şekilde tarımsal üretimin aksatılmadan yürütülmesine”

Bu karar aslında birçoğumuzun “neden sokağa çıkma yasağı ilan edilmiyor” sorusuna da devlet baba sorumluluğu ve duyarlılığı ile bir cevap niteliğinde değerlendirilebilir.

Tarımsal üretim yoksa gıda yok demektir. Ekmek yok, sebze yok, meyve yok bakliyat yok demektir.

Pandemi Kurulu, halkımızın sağlığı kadar hayatının devamını sağlayacak yaşamsal üretimin devamını da arzu ediyor ve güzel kararlara imza atıyor.