PANDEMİ ACİL POLİKLİNİĞİ AÇILDI

Fırat Üniversitesi Hastanesinde Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ'ın talimatlarıyla Coronavirüs önlemleri kapsamında Pandemi Acil Polikliniği açılarak, hizmet vermeye başladı.

PANDEMİ ACİL POLİKLİNİĞİ AÇILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüksek Ateş, Öksürük ve Solunum Yetmezliği çeken hastaların Fırat Üniversitesi Acil servisine değil, onun yanında yeni hizmete başlayan Pandemi Acil Polikliniğine başvurmaları gerekmektedir.

Bulaşıcılığı yüksek olan Coronavirüsünün yayılmasının önlenmesi için böyle bir önlem aldıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Demirdağ, " Pandemi Acil Servis Polikliniği eski Plastik Cerrahi servisinin yerine kuruldu. Girişi Acil servisimizin diğer tarafından kantinin hemen yanından olacak. Bu şüphe ile gelen hastaların Hastane ve diğer acil servisle hiçbir alakaları olmayacak. Tedavileri bura da yapılacak. Poliklinikte Enfeksiyon Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları ve Dâhiliye bölümlerimizden hocalarımız olacak. Bu salgın virüsün yayılmasının önlenmesi noktasında Fırat Üniversitesi Hastanesi olarak bütün tedbirlerimizi aldık. Öte yandan Acil servisimizde de çeşitli tedbirler aldık. Bekleme salonundaki oturakları kaldırdık. Acile gelen hastaların giriş yaptırdıkları yere uyarı işaretleri çektirerek 1 metre kuralına uymalarını sağladık" dedi.