Palulular İftar Yemeğinde Buluştu

Merkezi Elazığ'da bulunan Palu Kültür ve Dayanışma Derneği (Palu - Der ), Palu'da düzenlediği iftar yemeğiyle toplumun birçok kesimini bir araya getirerek güzel bir organizasyona imza attı.

Palulular İftar Yemeğinde Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarihi Palu Konağında düzenlenen iftar yemeğine dernek yönetimi, Palu Kaymakamı Mustafa Demir, Kovancılar Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, Bingöl Defterdarı Mesut Akbulut, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen iftar öncesi yaptığı konuşmada: “Başı rahmet ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan bu mübarek ramazan ayında düzenlediğimiz iftar ve dayanışma yemeğine hepiniz hoş geldiniz ”dedi.

Başkan Ülgen konuşmasının devamında “:İnsanlar arasında dayanışma ruhunun, yardımlaşmanın ve kalp birliğinin perçinlenmesine vesile olan ramazan ayı; sahip olduğumuz nimetlere şükretmemizi ve bu nimetlere sahip olmayan ihtiyaç sahiplerini kendimizden önce düşünmemiz gerektiğini bizlere hatırlatan mübarek bir aydır. Bu vesileyle unutmayalım ki birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe her geçen gün daha da güçleneceğiz. ”dedi.

Derneğin Onursal Başkanı Murat Bilgin ise konuşmasında: ”Bu aylarda ve bu günlerde kırgınlıkların bittiği, küskünlerin barıştığı, vahdetin oluştuğu dönemlerdir. İnsanlar geçmiş dönemlerdeki kırgınlıkları ve küskünlükleri bu ayın yüzü suyu unutmalı ve af edici olduklarını ilk önce kendi vicdanlarına anlatmalı, sonrada kırgın oldukları insanların boynuna sarılmalı, bu güzel günleri kutlama mutluluğuna ermelidirler ”dedi.