Palu'yu Terör Örgütü ile Kimse Bağdaştıramaz

Palu'yu Terör Örgütü ile Kimse Bağdaştıramaz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, Palu’nun siyasette ve bürokraside zayıflatılmasıyla ilgili olarak ortaya atılan iddia ve söylentilere itibar etmediklerine dikkat çekerek, “Bu söylemlere prim verilmeyeceğini ve böylesi adımların atılmasının önünde duracağımızı ve sonuçlarının toplum üzerinde olumsuz etki bırakabileceğini hatırlatmak isteriz dedi. Ülgen,” Bir milletvekilimiz üzerinden algı operasyonu yapılarak hem Palu halkını hem de milletvekilini bölücü terör örgütüyle bağdaştırmak akıl dışı bir olaydır.” dedi.

Palu’nun  binlerce yıllık tarihe, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir kültür ve medeniyeti içinde barındıran, geçmişte olduğu gibi bugün de bölgenin en önemli kültür mirasına sahip bir ilçe olduğunu söyleyen Fadıl Ülgen, “Geçmişte ekonominin can damarı olan Bağdat-İstanbul, Samsun-Halep-İskenderun ticaret yolunun Palu ilçesinden geçmesi; Kovancılar, Karakoçan, Bingöl, Solhan, Genç/Sivan, Arıcak, Diyarbakır/Hani/Kuyular, Diyarbakır/Dicle/Terkân, Diyarbakır/Kocaköy ve Diyarbakır/Eğil’i içine alan idari yapısıyla; tarihi, kültürü, âlim ve mutasavvıflarıyla Palu’yu özel kılmıştır. “ dedi.

PALU HEPİMİZİN ORTAK SEVDASIDIR

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, ”Derneğimiz tarafından Palu’muzla ilgili birçok proje hayata geçirilmiştir. Bu projelerin uygulanması noktasında elimizden gelen gayreti göstermiş ve göstermeye de devam edecektir. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Palu Kültür ve Dayanışma Derneğimiz tarafından ilçede bulunan 10 mahalle muhtarımız ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile bir istişare toplantısı yaptık. Bu istişare toplantısı sonucunda biran önce bu hizmetlerin tamamlanması için görüş birliğine varmış olduk. 

 “Palu hepimizin ortak sevdasıdır” düsturuyla yola çıktığımız bu yolda dünden bugüne kadar ilimize ve ilçemize hizmetler noktasında destek sağlayan, emeği geçen valilerimize, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza, il genel meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, kamu kurum müdürlüklerine ve tüm siyasi aktörlerimize sonsuz teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. “ dedi.

PALU TERÖRE ASLA PİRİM VERMEMİŞTİR

Palu’nun siyasette ve bürokraside zayıflatılmasıyla ilgili olarak ortaya atılan söylentilere itibar etmediklerini söyleyen Ülgen, ”Bu söylemlere prim verilmeyeceğini ve böylesi adımların atılmasının önünde duracağımızı ve sonuçlarının toplum üzerinde olumsuz etki bırakabileceğini hatırlatmak isteriz" dedi.

Ülgen, ”Özellikle son günlerde bir milletvekilimiz üzerinden algı operasyonu yapılarak hem Palu halkını hem de milletvekilini bölücü terör örgütüyle bağdaştırmak akıl dışı bir olaydır. Çünkü Palu geçmişte de olduğu gibi bugün de teröre geçit vermemiş, "Palu Kalesi" gibi her zaman terörün karşısında dimdik durmuş  ve bu tip yapılanmalara asla prim vermemiştir. 

Kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, geçmişten gelen kadim kültürün bir nişanesi olan Palu üzerinden yapılan algı operasyonuna karşı olduğumuz belirtiriz. Tüm siyasilerimizi de bu tip söylemlere ve yanlış anlaşılmalara sebep verecek örneklemelerden kaçınılmalarını ve hassas davranılmalarını temenni ediyoruz" dedi.