PALU'DA CHP SESLERİ

PALU BEYHAN'DA MHP'DEN SEÇİLEN BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ TOPLU HALDE CHP'YE GEÇTİLER.

PALU'DA CHP SESLERİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimlerinde Beyhan MHP’den Belediye Meclis Üyesi seçilen isimler CHP’ ye geçti.

 

MHP’YE TEPKİ Mİ CHP’YE ISINMA MI?

Palu’nun Beyhan ilçesi MHP’li belediye meclis üyelerinin toplu halde CHP’ye geçmelerinde CHP’li yetkililerin bir davetinin olmadığı, bu kararın bizzat MHP’li meclis üyelerinin kararı olduğu ifade ediliyor.

MHP’NİN TAVRI NE OLACAK?

Partilerinden istifa ederek CHP’ye geçen MHP’li meclis üyeler için  MHP teşkilatının nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. İlkeli ve dürüst siyasette şehirde önemli bir yer edinen MHP İl Başkanı  Semih Işıkver’in istifalar ile ilgili yorumu merak ediliyor.

 

TEPKİ Mİ?  İLKESEL Mİ?

MHP’den CHP’ye geçen meclis üyelerinin partilerine bir tepki olarak mı yoksa CHP siyasetini beğendikleri ve takdir ettikleri için mi bu partiye geçtikleri merak ediliyor.

CHP’NİN GAYRETİ VAR MI?

MHP’den CHP’ye geçişlerde CHP İl yöneticilerinin ya da Milletvekili Gürsel Erol’un bir katkısı ve davetinin olup olmadığı bilinmiyor.

Siyasi kulislere yansıyan haberlere göre  bu konuda istifacı meclis üyelerinin hep kendi partilerine hem de klasik sağ partilere bir tepki olarak istifa ettikleri, aslında kendilerinin dünya görüşü ile CHP düşüncesinin  bağdaşmadığı iddia ediliyor.

 

EROL, DURUMA VAZİYET ETTİ

Bu gelişmelerden haberi olur olmaz bizzat Palu’ya giden CHP milletvekili Gürsel Erol, istifacı meclis üyeleriyle görüşerek bu olayın kahramanı olduğuna dair kamuoyuna mesaj vermesi siyasi bir başarı olarak kabul edildi.

 

“CHP ELAZIĞ’DA ARTIK BİR ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELDİ”

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’nda açıklamalarda bulunan Gürsel  Erol,“Beldemizin 9 Belediye Meclis Üyesinin, 5’i MHP Belediye Meclis Üyeliğinden istifa ederek, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılacaklar. Üyelik formlarını birlikte imzalayacağız. Ben arkadaşlara, partimize katıldıkları için, partimize güç verdikleri için, bu süreçte partimizi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ’da artık bir çekim merkezi haline geldi. Cumhuriyet Halk Partisi, hak, hukuk, adalet isteyenlerin, gerçekten siyasette farklılık isteyenlerin, artık siyasi bir kavganın, karşıtlığın yerinin olmadığını, siyasette hizmette farklılığın yerinin olduğunu fark edenlerin tercih ettiği bir parti haline dönüştü”dedi.

DAHA FAZLA EMEK VERECEĞİZ

Erol;“Bundan sonraki görevlerini, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında gerçekleştirme istekleri, bizim için de son derece saygın bir tercihtir. Kendilerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Bundan sonraki siyasi hayatlarında başarılar diliyorum. Bundan sonra, CHP’yi tercih etmenin farkındalığını bu bölgede yaşatarak, daha fazla emek vereceğiz, daha fazla gelip gideceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’ni Palu’da da bir çekim merkezi haline getireceğiz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”diye ifade etti.

Daha sonra Gürsel Erol, MHP’li Meclis Üyeleri; Mehmet Ali Ari, Bedri Kılıç, Ahmet Gülnar, Ahmet Kayaoğlu ve Selahattin Bulut’a parti rozeti takarak,teşekkür etti.