PALU'DA BELEDİYE BAŞKANI DEĞİŞTİ Mİ?

Palu Belediye Başkanı Efrayim Ünalan'ın mazbatası iptal edildi ama Palu Belediyesi internet sitesinde Başkanlığı devam ediyor.Öyleki Palu Belediyesine ait olan internet sitesi güncellenmiyor ve vatandaşlara bilgilendirme yapılmıyor.

PALU'DA BELEDİYE BAŞKANI DEĞİŞTİ Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüksek Seçim Kurulu, Elazığ’ın Palu ilçesinde seçimleri kazanıp mazbatasını alarak başkanlık koltuğuna oturan Efrayim Ünalan’ın mazbatasını iptal etmişti.

MAZBATA İPTAL EDİLMİŞTİ

Palu Belediye Başkanlığına AK Parti'den seçilen ve 4 Nisan'da mazbatasını alarak göreve başlayan Efrayim Ünalan ile ilgili verilen itirazda 2 yıl 6 aylık cezasının Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından 19 Mart 2019 tarihinde onaylandığı, bu nedenle başkanlığının düşmesi gerektiği iddia edilmişti.

YÜKSEK SEÇİM KURULU'NA BAŞVURUDA BULUNULMUŞTU

İlçe Seçim Kurulu'da, Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunmuş ve  gerekli incelemeyi tamamladıktan sonra  YSK 15 Mayıs itibariyle kararını vererek Ünalan'ın mazbatasının iptaline karar vermişti.

YENİ BAŞKAN MECLİS ÜYELERİ ARASINDAN SEÇİLECEKTİ 

Seçimlerde Efrayim Ünalan 2 bin 679 oy almış, MHP'nin adayı Muhammed Septioğlu ise 2 bin 557 oy alarak 122 farkla seçimleri kaybetmişti. İlçede yeni başkanın ise meclis üyeleri arasından belirleneceği ifade edilmişti. İlçede AK Parti'nin 5, MHP'nin ise 4 meclis üyesi bulunuyordu.

YENİ BAŞKAN BEKİR YILDIRIM OLDU 

YSK, mazbatasını iptal edilen başkanın yerine ise yeni başkanın belediye meclis üyeleri arasından seçimle belirlenmesine karar vermiş ve seçim yapılmıştı. Alınan kararla 30 Mayıs'ta belediye meclis toplantı salonunda yapılması planlanan seçimler, MHP'li 4 meclis üyesinin de katılmaması üzerine çoğunluk sağlanamadığı için 1 gün sonrasına   ertelenmişti. Yine seçime MHP'li 4 meclis üyesi  katılmamış salt çoğunluk nedeniyle seçimler  3 turda gerçekleşmişti.

3'üncü turda yeni başkan AK Partili Meclis Üyesi Bekir Yıldırım seçilmişti.

BELEDİYE BAŞKANI DEĞİŞTİ,İNTERNET SİTESİ DEĞİŞMEDİ

Palu’da yeni Belediye Başkanı Bekir Yıldırım olurken,Palu Belediyesine ait internet sitesinde Palu Belediye Başkanı Efrayim Ünalan’ın ismi geçiyor.Elazığ’ın en önemli ilçelerinden biri olan Palu’da,belediyeye ait internet sitesinin güncellenmemesi ve Palu’da yapılan hizmetler ile alakalı hiçbir şekilde bir bilgilendirilme yapılmaması tepkilere neden oldu.

23 NİSAN İTİBARİYLE İNTERNET SİTESİ GÜNCELLENMEDİ 

Palu Belediyesine ait olan http://www.palu.bel.tr/ adresine giren vatandaşlar,en son  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajını görürken,Belediye Başkanı olarak ise mazbatası iptal edilen  Efrayim Ünalan’ın ismi yazıyor.Palu gibi önemli bir ilçenin Belediye internet sitesinin uzun zamandır güncellenmemesi  siteyi ziyaret eden vatandaşlarında şaşkınlık yaşamasına neden oluyor.

HİZMET KURUMUNUN  İNTERNET SİTESİ AKTİF OLMALI

Vatandaşların en çok ziyaret ettiği kurumların başında olan Palu Belediyesi’nin internet sitesini güncellemeden uzun zamandır halkı bilgilendirmemesi şaşkınlık yaratırken,yeni belediye başkanı Bekir Yıldırım’ın fotoğrafı ve ünvanının halen site de yer almaması da kafalar da soru işareti oluşturdu.

DİĞER BELEDİYELER HİZMETLERİNİ  SİTEDEN PAYLAŞIYOR

Elazığ’da bulunan İlçe ve Belde Belediyelere ait internet siteleri günlük olarak yapılan hizmetleri internet sitelerinden paylaşarak halkı bilgilendiriyor.Öyleki sosyal medyaları da aktif kullanarak hizmetleri en hızlı ve doğru bir şekilde vatandaşlara ulaştırıyor.Palu Belediyesi ise bu konuda oldukça başarısız bir görüntü çiziyor.İnternet sitesini  aktif olarak kullanılmaması,özellikle Palu’da yapılan hizmetler ve vatandaşları ilgilendiren duyurular da sıkıntı yaratıyor.