PALU'DA 100 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK 

Erkan BAY/Elazığ İş Kur Müdürlüğü tarafından Palu'da üretime dair açılan ilk yatırım olan Palu Tekstil atölyesi için üretim yapacak olan personelin seçmeleri yapıldı. 

PALU'DA 100 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

300 kişinin müracaat ettiği Palu Tekstil dikim atölyesindeki işe, yaklaşık 100 eleman alınacak.

17-44 yaş aralığı ve ortaokul mezunu olma şartının arandığı seçmelerde, iş umuduyla gelen vatandaşların heyecanı görülmeye değerdi. 

Konu hakkında açıklama yapan Palu Tekstil firma yetkilileri: “Palu ilçemizde 1000 metrekare alanda, ilk etapta yaklaşık 100 personelle üretim yapmayı planlıyoruz. Atölyemizde Lc waikiki, Zara, Becka gibi firmalara üretim yapacağız. Bünyemizde her türlü örme grubuna giren ürünleri dikerek anlaşmalı firmalara göndereceğiz”. 

Tamamıyla özel teşebbüs sonucu açılan ve yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olan Palu Tekstilin firma yetkilileri açıklamalarında:”Tesisimiz ilk 6 ay İş Kur tarafından finanse edilecek; 6 ay sonrasında tamamıyla istihdam garantili olarak asgari ücret üzerinden personelimiz bünyemizde çalışmasına devam edecek. Atölyemizde ilk etapta sadece dikim yapacağız. İleriki aşamalarımızda kapasitemizi artırmak suretiyle kesim, ütü, paketleme işini de yaparak entegre tesis olma yolunda ilerleyeceğiz. Çalışan personelimize ileriki aşamada yaptıkları işe uygun meslek belgesi de vereceğiz ”açıklaması yaptılar. 

Palu Tekstil atölyesinin açılmasında katlısı olanlara teşekkür eden firma yetkilileri: ”Tesisimizi özellikle Palu’da açtık. İstedik ki ilçemizdeki işsizliği önlemede katkımız olsun ve yeni girişimcilere de ön ayak olup cesaret verelim. Palu Tekstilin açılmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen il valimize, Elazığ ticaret odası başkanımıza ,Palu ilçe kaymakamımıza ve Palu belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz “dedi.