Öztürk: 'Maçlara çıkmayı düşünmüyoruz!'

Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, NTV'den Serkan Kaya'nın sorularını cevaplandırdı

Öztürk: 'Maçlara çıkmayı düşünmüyoruz!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığ'da meydana gelen 6,8'lik depremin ardından ligden affını istemeye hazırlanan Elazığspor’da Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, NTV ekibinden Serkan Kaya’ya önemli açıklamalarda bulundu. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu sezon ligden çekilmek için Salı günü resmi başvuruyu TFF’ye yaptıklarını aktaran Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, olumlu yönde karar çıkmaması durumunda maçlara çıkmayı düşünmediklerini belirtti. Öztürk’ün NTV’ye verdiği röportaj şöyle;

“BİZ NASIL ANTRENMAN YAPALIM”

Tesislerimizin yan tarafında 1000 kişilik bir konteyner kent kuruluyor. Hemen yanı başımızda ailelerimiz yaşam mücadelesi verirken biz yan tarafta nasıl antrenman yapacağız. Hangi psikolojiyle maça çıkacağız. Dışarıdan gelen oyuncularımız çok endişeli. Şuan 8 oyuncumuz var dışarıdan gelen inanın İstanbul’dan zor getirdik çocuklarımız. Buraları arıyorlar yaşananları öğreniyorlar. Geldiler caddeleri ve sokakları gezdiler. Bu oyuncularımızın aileleri de panik içerisinde. Bırakın gelin diyorlar. Biz bu psikolojiyle saha çıkmak istemiyoruz.Bizim Pazar günü Kırşehir Maçım var. Şehri gördünüz. Hangi taraftar maça gelecek, gelseler bile ne haz alacağız o maçtan.”

GEÇMİŞTE EMSALLERİ VAR

“Biz bu konuda TFF Başkanımızla irtibata geçtik. Salı günü itibariyle müracaatımızı yaptık ligden bu sezon için çekilmek için. Kendisi ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bu durum ilk kez olan bir şey değil. Geçmişte bunun örnekleri var. Sakarya,Yalova, Gebze, Darıca kulüpleri ligden çekildi. Kocaelispor kendi isteğiyle çekilmedi. Vanspor için kez öyle. Ben başkanıyla görüştüm. Ligden çekilme veya başka bir şehirde maçları oynama teklifi sunmuşlar. Onlar 2. Teklifi kabul edip başka şehirde maçlarını oynamışlar. Ama biz o durumda değiliz. Bizim zaten küme düşmememizin en büyük faktörü stadımızın yıkılmasıydı. Biz maçlarımızı gittik hep gurbette oynadık. İçerideki son 7-8 maçımızı hep dışarıda oynadık. Küme düşmemizin en büyük etkenlerinden. O yüzden bu saatten sonra maçlarımızı dışarıda oynamayı da bünyemiz kaldırmaz. Biz bu sene affımızı istiyoruz. İnşallah değerli federasyon kurulumuz bu kararımıza saygı duyar. En azından bu sezon tesisimizde gerekli olan revizyonları yaparız. Kafamızı toparlarız. Bilim adamları açıklama yapıyor. Bir büyük deprem daha bekleniyor diye. Şuan herkes diken üstünde bu şehirde. Allah yaşatmasın zor bir durum.”

 “GEREKLİ DESTEĞİ TALEP EDECEĞİZ”

Deprem felaketi nedeniyle ilimizde bulunan bakanlardan randvu talep edeceklerini ve görüşmelerde Elazığspor için destek talebinde bulunacaklarını ifade eden Öztürk; “Şehirde bulunan bakanlarımızla görüşeceğiz inşallah. Randevu talep edeceğiz. Dertlerimizi anlatacağız. Ben özellikle cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyorum. İnanın ilk günden itibaren nefesleri ensemizdeydi. Devletimizi, hükümetimizi hissettik. Allah hepsinden razı olsun. Bizlerde kulübümüz için gerekli desteği talep edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

OLUMLU KARAR ÇIKMAZSA…

Son olarak çekilme kararına ilişkin TFF’den olumlu bir yanıt alamazsanız sorusuna net cevap veren Başkan Öztürk ligin kalanında maçlara çıkmayı düşünmediklerini, zaten bu psikolojiyle tüm maçlardan mağlup ayrılacaklarını aktaran Başkan Öztürk; “Oynamayı düşünmüyorum. Maçlara çıkmayız. Bu psikolojiyle zaten tüm maçlarda yeniliriz. Kendimizi ezdirmenin anlamı yok. Bir dik duruş sergiler ve maçlara çıkmayız” ifadelerini kullandı.