ÖZEL İDARE GÖREVE

İlimiz turizmine yeni bir anlayış ve soluk getirmek amacıyla Vali Çetin Oktay Kaldırım döneminde şehrin birçok noktasında tesisler ve çalışmalar gerçekleştirilmişti.

ÖZEL İDARE GÖREVE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunlardan biri de hazar gölüne yakın  olmasıyla birlikte coğrafi yapısı çok elverişli olan Sivrice’de,  Zipline, Macera Parkı ve Dev Salıncak yapılmasıydı.

2019 yılının sonunda da tüm aşamaları tamamlanan Zipline, Macera Parkı ve Dev Salıncak kaderine terk edilmiş olarak bulunmuş. Türkiye'nin en uzun zipline hattının kurulduğu Sivrice ilçesinde göl manzarasıyla güzel bir tesis hazırlandı ancak hazırlanan tesis kısa süre de bakımsızlığıyla gündeme gelmeye başlamış. Dev salıncaktan geriye demir yığını; Zipline parkurundan ise geriye demir platformu kalmış.

Yöneticiler ve liderler ufuk gösterir yol açarlar. Bundan sonrası icranın ve bürokratların işi ve görevidir. İl Özel İdaresi tarafından yapılan bu tesislerin bugüne kadar çalıştırılamamış olması ve bakımsız kalması önce 24 Ocak depremine ardından da pandemi sürecine bağlanabilir. Sokağa çıkma yasaklarının yeni yeni kalktığı ve vatandaşın temkinli de olsa kendisini tabiata bıraktığı günleri yaşamaya başladık.

İl Özel idaresi yetkililerinin acilen bu tesislere sahip çıkması, yapılan yatırımların heba olmaması ve halkımızın gönüllerince bu tesislerden faydalanması için adım atması gerektiğine inanıyoruz.

Giden valinin projesi deyip bir kenara atarsanız ve sahiplik etmezseniz Elazığ, her giden valinin geride bıraktıkları ile proje mezarlığına döner ve kamu kaynakları toprağa gömülür.

Yapılacak iki şey var. Ya ihaleye çıkılıp işletme hakkı kamu ya da özel kuruma verilir ya da üç personel görevlendirilip İl Özel İdaresi tarafından işletilir. Bu da çok zor olmasa gerek..