Özdemir: 'Depremde üstümüze düşeni yaptık'

TFF Başkanı Nihat Özdemir, düzenlediği basın toplantısında Elazığ depremi ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yaptı

Özdemir: 'Depremde üstümüze düşeni yaptık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik depremin ardından federasyon olarak sorumluluklarını yerine getirdiklerini ifade eden Özdemir, bölgedeki kulüplerin tek tek aranarak bir ihtiyaçları olup olmadığının sorulduğunu söyledi. Özdemir Yeni Malatyaspor – Trabzonspor maçının ertelenmesi sonrası yapılan eleştirilere de açıklık getirerek, “Federasyon olarak, maç ertelememiz için herhangi bir kulübün talepte bulunmasına gerek duymuyoruz” ifadelerini kullandı.

“DEPREMDEN ETKİLENEN KULÜPLERİMİZLE GÖRÜŞTÜK”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in açıklamaları şöyle;

“Elazığ ve Malatya'da hepimizi derinden yaralayan bir deprem meydana geldi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza şifa diliyorum. Bu üzüntülü günlerimizde, aklımız, kalbimiz, dualarımız hep oradaki vatandaşlarımız ile birlikteydi.

Futbol Federasyonu olarak, tüm yerel ve bölgesel futbol maçlarını erteledik. Bizim önceliğimiz, oradaki vatandaşlarımızın yaşadığı duygular ve güvenliğiydi. Federasyon olarak, maç ertelememiz için herhangi bir kulübün talepte bulunmasına gerek duymuyoruz. Öncelikle bunun bilinmesini isterim. Yöneticilerimiz sadece yeni Yeni Malatyaspor ve Trabzonspor başkanlarını aramadı. Bölgede depremden etkilenen diğer kulüplerimizle de görüştük.

Onlara 'geçmiş olsun' dedik, her hangi bir ihtiyaçları olup olmadığını sorduk ve Yönetim Kurulu ile birlikte aldığımız erteleme kararımızı kamuoyuna bildirdik. Sonrasında yapılan açıklamalar, ortaya atılan iddialar bizim dışımızdadır. Tüm maçları ertelerken, Malatya'da neden maç oynatalım? Bir yanda enkaz altından vatandaşlarımız kurtarılmaya çalışılıyor. Bir tarafta art arda artçı depremler meydana geliyor. Allah korusun, orada maç oynatsak, bir artçı olsa, insanlar panik olsa, sonrasında Allah korusun üzücü olaylar yaşansa, bunun hesabını nasıl verirdik!

Ayrıca stadın fiziki şartları, deprem sonrası henüz tespit edilmemişken orada hemen nasıl maç oynatabilirsiniz! Biz o günlerde, vatandaşlarımızın acılarını paylaşırken samimiydik ve Federasyon olarak sorumluluklarımızı yerine getirdik. O günlerde, erteleme kararı ile ilgili yapılan bazı yorum ve açıklamalar, Beni ve Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarımı çok üzdü.”

2. LİG HAKEMLERİ TARANDI

VAR havuzunu genişlettiklerine de dikkat çeken Özdemir, “Eğitimler devam ediyor. 2. Lig'de görev yapan tüm isimler tarandı ve mevcut kadroya 10 VAR, 3 AVAR eklenerek 50 VAR, 13 AVAR görev yapacak hale geldi. Bu sayı ileride daha da artacaktır. VAR'ı anlatmak ve geliştirmek tabii ki bizim görevimiz ancak futbol ailemizin içindeki tüm bireylerin de bu konuda bilgili olmasını, pozisyonlarla ilgili değerlendirmelerini sağduyuyla yapmalarını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.