OZAN:' BABAMIN YAKTIĞI BU KIVILCIM BU GÜN YAKLAŞIK ELLİ BİN NÜFUSLU EĞİTİM YUVASINA DÖNÜŞTÜ'

Başak MERAL GÜNDÜZ/1970'de kurulan Elazığ Veteriner Fakültesinin Kurucu Dekanı, 1975'de kurulan Fırat Üniversitesi'nin Kurucu Rektörū, Elazığ eski Belediye Başkanı değerli hocamız, Veteriner Hekim Prof. Dr. Mustafa TEMİZER hocamızı, ölüm yıldönümünde rahmet ve minnet ile anıyoruz.

OZAN:' BABAMIN YAKTIĞI BU KIVILCIM BU GÜN YAKLAŞIK ELLİ BİN NÜFUSLU EĞİTİM YUVASINA DÖNÜŞTÜ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Veteriner Hekim Prof.Dr.Mustafa Temizer hocamızın  kızı Prof.Dr.Sema Temizer Ozan gazetemize rahmetli babasını anlattı.

1969/1970 YILINDA ELAZIĞ VETERİNER FAKÜLTESİ’NİN AÇILIŞINI YAPTI

Temizer Ozan,”Ankara  Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim dalı öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Mustafa Temizer, gönlüne  kor bir alev halinde düşen, memlekete hizmet sevdası ve hayali ile baba ocağı Elazığ ‘da da bir Veteriner Fakültesi açmasının peşine düşer. Büyük uğraşlarla hedefine odaklanan ve yıllarını veren hoca nihayet 1969-1970 yılında A.Ü. Elazığ Veteriner Fakültesi’nin  açılışını gerçekleştirir ve fakültesinin de ilk Dekanı olarak eğitim ve öğretime başladı”dedi.

Sema Temizer Ozan,Hoca artık çok mutludur ve hizmetlerine başlamıştır. Bu arada Ankara’da ikamet eden ailesini de Elazığ’a çekmeye başlar,o dönemde çoğu aileler büyük şehirlere yerleşme sevdasında iken o çocuklarını ve eşini Ankara’daki tüm imkanlarını teperek Elazığ’a getirdi.Nihayet 1975 te, Temizer Hoca açılmasına vesile olduğu Veteriner Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Fen Fakütesi ve İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesine bağlı olarak görev yapan Elazığ Mühendislik Fakültelerini de bünyasine alarak büyük hayali FIRAT ÜNİVERSİTESİ’ nin kurulmasına vesile olur ve yedi yıl rektörlük sürecinde de “Kurucu Rektör Olarak” hak ettiği ünvanı aldığını söyledi.

ONUN YAKTIĞI BU KIVILCIM BU GÜN YAKLAŞIK ELLİ BİN NÜFUSLU EĞİTİM YUVASINA DÖNÜŞTÜ

Temizer Ozan,”Bu süreçte Türkiye’de ilk kez Su Ürünleri Fakültesinin Kurulmasına ve Elazığ da Tıp Fakültesi açılması kararlarını alınmasına ve birçok yüksek okulun kurulması kararlarının alınmasına ve kurulmasına öncülük eder. Onun yaktığı bu kıvılcım bu gün yaklaşık elli bin nüfuslu bir eğitim yuvası haline dönüşmüştür. Ömrümde onun kadar Elazığ, insan ve memlekete hizmet sevdalısı tanımadığımı da zikr etmek isterim.

Elazığ Eğitim ve öğretmine, dolayısı ile şehrin ekonomisine ve bir kültür şehri olmasına imzasını atan  Temizer Hoca, çok büyük seçici kitlesi ile daha sonra Elazığ Belediye Başkanlığına atanmış bu dönemde de başta Elazığ İli altyapısı/ kanalizasyon sorununu çözmüş ve bugün bile hala devam eden dev projelere imzasını atmıştır”dedi.

HANIM BEN ELAZIĞ’A DÖNMEYE DEĞİL ÖLMEYE GELDİM

Sema Temizer Ozan,”Rahmetli annem Suna Temizer, bir gün Temizer hocaya” Hoca artık Elazığ da işin bitti, Ankara’ya evimize artık dönelim diyince, Temizer hoca anneme “Hanım ben Elazığ’a dönmeye değil, ölmeye geldim cevabını verir ve hoca 05 . 06. 1998 de hakkın rahmetine kavuşmuştur. Babamın ölümünden sonra annem de ölümüne kadar “eşimin mezarı Elazığ’da” diyip Elazığ’dan ayrılmamıştır, bugün her ikisi de Harput’ tadırlar….

Temizer hoca,75 yıl süren bir ömür içinde pek çok eser bırakmış, değerli bir isimdir.

Prof. Dr. Mustafa Temizer’in 3 evladından birisi olan, annesini-babasını hayatında idol olarak alan ben ailem adına, bugün ölüm yıl dönümü olan babam Temizer Hocayı hasretle, minnetle, şükranla ve gururla yad ediyorum. Allah rahmet etsin.. Mekanları cennet olsun”dedi.