OTURMAYI SEVMİYORUM

Şehrimizdeki görevine çok kısa bir süre önce başlamasına rağmen,Elazığ'ın  geçmişten bugüne gelen problemlerine vakıf olup çözümleri için harekete geçen Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,  7'den 70'e her kesimden insanın gönlüne taht kurmuş durumda.

OTURMAYI SEVMİYORUM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELAZIĞ VALİLİĞİ GÖREVİNE ÇOK KISA BİR SÜRE ÖNCE ATANMASINA RAĞMEN ŞEHRİN TÜM SORUNLARINA HÂKİM OLAN VE BUNLARIN ÇÖZÜMLERİ İÇİN PROJELER ÜRETEN VALİ KALDIRIM, HALKIMIZ TARAFINDAN DA TAKDİR TOPLUYOR.

Makam odasında oturmaktan hoşlanmadığını, zamanının önemli bir bölümünü hizmetleri yerinde görmek ve incelemek amacıyla dışarda olduğunu ifade eden Vali Kaldırım, şantiye ziyaretleri için çizmelerinin aracın bagajında olduğunu ifade etti

SORUNLAR YAKIN TAKİPTE

Elazığ valisi olarak atandıktan sonra henüz şehre gelmeden sosyal medya üzerinden şehrin sorunlarını halka soran ve bu konuda anketler yapan Vali Kaldırım, dersini çalışmış olarak geldiği Elazığ’da attığı adımlar ve gündeme getirdiği çözüm önerileri ile de takdir topluyor.

ÇİMENTO’DAN KENT MEYDANINA

Yönettiği şehirle ilgili  sorunları sadece konuşmayan, konunun muhatapları ile ilgili teknik toplantılar yapan Vali Kaldırım’ın ajandası dolu, yol haritası belli. Çimento Fabrikasının taşınmasından, kent meydanına, şehrin tanıtılmasından turizm dinamiklerinin harekete  geçirilmesine, sanayinin geliştirilmesinden Elazığspor’a kadar birçok konuda inisiyatif alan ve adımlar atan Vali Kaldırım’ın bu gayretleri ilgili kurumları da şevklendiriyor.

AMAÇ ELAZIĞ’I KALKINDIRMAK

Elazığ’ın ekonomik potansiyellerinin en üst seviyede değerlendirilerek sanayisinin geliştirilmesi noktasında birçok girişimi olan Vali kaldırım, bu amaçla belirli periyotlarla yurt dışından onlarca işadamını getirerek yatırım yapılması  amacıyla davet ediyor.  Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan ve Dubai’den birçok işadamını Elazığ’da ağırlayan Vali Kaldırım, Arap işadamlarının Karadeniz bölgesine  olan ilgisini Elazığ’a da yönlendirmeyi amaçlıyor.

FETÖ, TRAFİĞİ DE VURDU

Şehrin önemli problemlerinden biri olan trafik sorununa da el atan Vali kaldırım, özellikle belirli saatlerde ve belirli noktalarda tıkanan araçlar için de ilave tedbirler aldırıyor. Şehir içi trafiğinin daha akıcı olması dolayısıyla uygunsuz araç parklarına göz yumulmadığını belirten Vali Kaldırım, trafik polisi eksikliğinin ise FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında çok sayıda polis memurunun ihraç edilmesinden kaynaklandığın ifade ediyor.

ÇİMENTO FABRİKASI GÜNDEMDE

Çimento fabrikasının farklı bir alana taşınması konusunu da yakından takip ettiklerini belirten Vali Kaldırım, bu konunun şehir gündeminde olduğunu, bugüne kadar yapılan toplantı ve alınan kararların süreci başlatmış olduğunu, şehrin talepleri doğrultusunda ilgili kurumlarla koordinasyon halinde çözüm önerilerinin  tartışıldığını ifade etti.

ANKETLERE VERİLEN CEVAPLAR HİSSİ

Her yıl  ülke genelinde yapılan mutluluk anketinde Elazığ’ın mutsuz şehirler kategorisinde olmasının gerçekleri yansıtmayacağını belirten Vali Kaldırım, insanların anketlere verdikleri cevaplarda o anki psikolojisinin etkili olduğunu belirtti. Şehir halkında genelde bir mutluluk hali gözlemlediğini belirten Vali Kaldırım, Elazığ’ın yaşanabilir kentler arasında yer alması için de her b kuruma görevler düştüğünü belirtti.