OTOBÜS SAATLERİ DE DUYURULSA…

OTOBÜS SAATLERİ DE DUYURULSA…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi son günlerde önemli bir çalışmaya imza attı. Şehir genelinde poşetli sistemle çöp toplanan mahallelerin çöp toplama saatlerini haber yapmakla birlikte değişik sosyal medya hesaplarından da yayımladı. Çevreye duyarlı vatandaşlarımız da bu paylaşımı kendi sosyal hesaplarından paylaşarak önemli bir amaca hizmet ettiler.

Bilindiği gibi çöpler belirli saatlerde toplanıyor ve transfer istasyonuna, oradan da çöpten enerji üretim tesisine aktarılıyor. Mahalleden çöp toplama aracı geçtikten sonra bırakılan çöpler hem çirkin bir görüntü, hem koku hem de kedilerin eşip etrafa saçtığı görsel bir kirlilik oluşturuyor. Her ne kadar nöbetçi ekipler bu tür olumsuzlukları anında giderse de bir süre bu nahoş görüntü ile yüzleşebiliyoruz.

Elazığ Belediyesinin çöp toplama saatleri gibi her mahalleye yapılan otobüs sefer saatlerini de sosyal medya hesaplarında yayımlaması önemli bir hizmet olacaktır diye düşünüyoruz.  Klimalı son model araçlar, eğitimli şoförler güvenli ve konforlu toplu taşıma araçlarını tercih etmek isteyen vatandaşlarımızın tek ortak şikayeti, seferlerin hangi saatlerde yapıldığı ve kendi mahallesine hangi saatte ulaştığını bilmemesi.

Vatandaş bilmese de minibüsçüler bu saatleri çok iyi bildiği için lüks ve klimalı otobüsler ile ELBÜS’lerin geçeceği duraktan bir dakika önce geçen minibüsler yolcuları almakta, geriye ise ücretsiz taşınan yolcular kalmakta ve belediyemiz paralı müşteriyi kaçırdığı için yeterli oranda kar edememekte. EBUAŞ yetkilileri bu konuda bir çalışmayı tez elden yapmalı ve belediye otobüsüyle seyahatin farkını ve güzelliğini saatleri ile birlikte vatandaşa duyurmalı.