ORTAK AKIL

ORTAK AKIL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremi yaralarının daha erken sarılması konusunda tüm şehir halkı, devletiyle birlikte seferber oldu ve tez zamanda birçok sorunu çözdü.  Bazı hemşerilerimiz ve medya kuruluşlarımız da çok güzel bir hizmet yaparak depremin olumsuzluklarını vatandaşlarımız daha az yaşasın diye güzel öneri ve tekliflerde bulundular.

Bu konuda gazetemiz Hâkimiyet, ilk günden itibaren Afet Koordinasyon Merkezinin o yoğunluktan göremediği birçok teklif ve önerilerde bulundu.

Eski hastane binalarının halkın hizmetine açılması, şehrin değişik noktalarında AKM İrtibat Bürolarının açılması, Suriyelilerin ayrı bir çadır kentte konuşlandırılmaları, yardım dağıtım işlerinde STK’ların ve gönüllü hemşerilerimizin devreye alınması ve kentsel dönüşümle ilgili uygulanacak imar değişiklikleri ile ilgili birçok önerimizin değerlendirilip hayata geçirildiğini görmek ortak akla ne kadar önem verildiğini de görmek demekti.

Son günlerde yine Afet Koordinasyon merkezine sosyal medyadan yapılan önerilerin de hayata geçirildiğini memnuniyetle izliyoruz. Önce Sürsürü mahallesindeki Diyanet Eğitim merkezi halka açılsın dendi ve açıldı. Sonrasında Çaydaçıra Mahallesi’nde Süleymancılara ait bir Kur’an kursunun boş ve hizmete hazır olduğu ifade edildi.

İlimiz Valisi Çetin Oktay kaldırım bu konuya da duyarlık gösterdi ve muhataplarla görüşülmeye başlandı. Umarız kısa süre içerisinde ve oda sistemli olması dolayısıyla daha konforlu olacağını düşündüğümüz kurs, dondurucu soğukların yaşandığı bu günlerde hizmete açılır.

Devlet-millet dayanışmasını sadece sahada görmüyoruz. Elazığ’da milletin aklı, devletin aklı ve yaptırım gücüyle birleşince işte bu güzel örneklikler çıkıyor meydana. Herkes kendince ve kendi gördüğünce sürece katkıda bulunuyor. Böyle güzel insanların yaşadığı bir memleket tez zamanda yeniden ayağa kalkacaktır.